ΠΑΤΡΑ: Το πρόγραμμα του εορτασμού των Θεοφανείων | dete

ΠΑΤΡΑ: Το πρόγραμμα του εορτασμού των Θεοφανείων

Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάζονται τα Άγια Θεοφάνεια στην Πάτρα.

Στις 10.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας θα τελεστεί ο Μεγάλος Αγιασμός και στη συνέχεια Ιερή Πομπή από το Ναό θα κατευθυνθεί προς το Μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 11 το πρωί, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων.

Στην ακολουθία καθώς και στον αγιασμό των υδάτων στο Μώλο θα παραστεί ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και οι Αντιδήμαρχοι, Χρήστος Κορδάς και Παναγιώτης Μελάς.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανείων θα συμμετέχει και ο περιφερειάρχης Δυτικής ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Αγιασμός των υδάτων θα πραγματοποιηθεί και στη Δεξαμενή. Στις 10.30 π.μ. θα γίνει εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα. Θα παραστούν ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Τέλος, στις 12.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού των υδάτων στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ, όπου θα παραστούν ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, Τάκης Πετρόπουλος.