ΠΑΤΡΑ: Τι θα γίνει με τα επιδόματα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»; | dete

ΠΑΤΡΑ: Τι θα γίνει με τα επιδόματα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»;

Το ΔΣ της ΕΙΝΑ θεωρεί ότι όλοι οι υγειονομικοί έδωσαν τη μάχη κατά της επιδημίας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση και διεκδίκησή μας για αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, και επιστροφή του ιατρικού μισθολογίου στα προ Μνημονιακά επίπεδα , όπως είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί η Πολιτεία με βάση την απόφαση του ΣτΕ.
Η υποχρέωση του κράτους για εξασφάλιση μισθολογικής αξιοπρέπειας των υγειονομικών δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε με έκτακτα «δώρα» ούτε με δωρεές από ιδρύματα που προωθούν τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ειδικά, αν αυτές οι δωρεές διανέμονται με αδιαφανείς διαδικασίες και όχι ενιαία κριτήρια, εξαιρούνται εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, τότε παίρνουν τη μορφή «μπόνους» που διχάζουν, κατηγοριοποιούν και καλλιεργούν το σαράκι του ανταγωνισμού.
Να υπενθυμίσουμε πως 28 νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Ρίου έχουν κάνει για το θέμα αγωγή, μέσω του δικηγόρου τους Δημήτρη Τσαούσογλου(φωτό) καθώς δεν έχουν ενταχθεί στις σχετικές λίστες έστω και αν εργάστηκαν σε κλινικές COVID19.