ΠΑΤΡΑ: Την πίτα τους έκοψαν τα Νυκτά Έγχορδα | dete

ΠΑΤΡΑ: Την πίτα τους έκοψαν τα Νυκτά Έγχορδα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ "ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ"ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2018, στις αίθουσες του «ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Πατρών, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που ήταν αφιερωμένη στα 33 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και καλλιτεχνικής ανέλιξης της Ορχήστρας και τα 3 χρόνια δημιουργικής λειτουργίας του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των εκπροσώπων των φορέων, που ήταν παρόντες, από τη Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου κ. Γεωργία Θεοδωροπούλου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Ζεππάτος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ,ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και ενημέρωσε συνοπτικά τους πολλούς φίλους και τα μέλη του Συλλόγου και της Ορχήστρας για τα κύρια επιτεύγματα του έργου του Διοικητικού Συμβουλίου μέσα στο 2017.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή, εγκάρδια, φιλική και γέμισε ικανοποίηση και αισιοδοξία τους φίλους και τα μέλη της Ορχήστρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι φορέων ,που ευχήθηκαν Καλή Χρονιά και Καλή Επιτυχία στο Σύλλογο ,που έχει ως βασικούς στόχους να προβάλλει το έργο της Ορχήστρας και του αξέχαστου Θανάση Τσιπινάκη ,που "έφυγε" πρόωρα το 2012 και να στηρίζει επικουρικά την Ορχήστρα ,μιας και την κύρια υποστήριξη και βοήθεια έχει από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στον οποίο υπάγεται οργανικά.

Παρόντες ήσαν:

Η κ .Ήρα Κουρή εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Κώστα Πελετίδη,.

Ο κ. Κώστας Παπαφιλίππου ,εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Οι κ.κ.Κώστας Μαλαμής και Δημήτρης Αβράμης ,μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου ,

Οι παρακάτω αναφερόμενοι επικεφαλής ή εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων:

κ. Ουρανία Μπίρμπα, κ.Χρήστος Πατούχας, κ.Βασίλης Λοτσάρης κ.Κώστας Μπουρδούλης ,τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ,

κ. Νίκος Κωστόπουλος, τ. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου,

κ.κ. Ανδρέας Σαμοθρακίτης, Πρόεδρος και Αλέξης Μουζακιώτης Αντιπρόεδρος της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ»

κ. Ηλίας Ψυχογιόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας,

κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος ,Αντιπρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εγλυκάδας ,

κ. Εύη Κεφάλα , εκπρόσωπος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων-Μεταναστών Πάτρας

κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας,(ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ)

κ. Γιάννης Παππάς τ. Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλολόγων και εκπρόσωπος των εκδόσεων «ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

κ. Θοδωρής Αμπαζής , Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και

πολλά μέλη του Συλλόγου και αρκετοί συμπολίτες (παρά την βροχή), που αγαπούν την Ορχήστρα και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της.

Ακόμη οι κ.κ. Νίκος Τζανάκος επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο και Νίκος Κοντοές Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας

μας ενημέρωσαν με μηνύματά τους ότι το Σάββατο ευρίσκοντο σε προγραμματισμένες υποχρεώσεις τους εκτός Πάτρας και εύχονται στην Ορχήστρα και το Σύλλογο πάντα επιτυχίες.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους όλοι τόνισαν τη μεγάλη καλλιτεχνική αξία της Ορχήστρας και το σπουδαίο έργο ,που επιτελεί για τον Πολιτισμό ,καθώς και την υπερηφάνεια τους ως πολίτες της Πάτρας γι' αυτήν την Ορχήστρα ,που συμπληρώνει εφέτος 33 χρόνια λαμπρής πορείας , ( έξι πλέον χρόνια από την απώλεια του Θανάση Τσιπινάκη), και μάλιστα σε συνεχώς υψηλότερο καλλιτεχνικό επίπεδο!

Εφέτος, ως γνωστόν συμπληρώνονται 3 χρόνια από την επίσημη λειτουργία του Συλλόγου μας!

Πριν από την κοπή της πίτας η Ορχήστρα παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με κομμάτια σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών σε καταπληκτικές ερμηνείες ,πρωτοτυπώντας άλλη μια φορά με μεγάλη επιτυχία, αφού τα μέλη της Ορχήστρας διατάχθηκαν διασκορπισμένα ανάμεσα στους πολλούς φίλους στον τεράστιο χώρο της αίθουσας . Το αποτέλεσμα ήταν κυριολεκτικά μαγευτικό και καταχειροκροτήθηκε!

Το Δ.Σ του Συλλόγου ,

Γιώργος Ζεππάτος, Πρόεδρος , Βασίλης Καλέρης, Αντιπρόεδρος

Ευάγγελος Μαντάς, Γεν. Γραμματέας, Ανθή Ταμβάκη, Ταμίας και

Γεωργία Θεοδωροπούλου, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων,

εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και τα ευχαριστήρια σε ένα προς ένα τα μέλη της Ορχήστρας και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Βάγια Ζεππάτου για το τεράστιο καλλιτεχνικό τους έργο και το ήθος τους που κάνουν τους συμπολίτες μας συνεχώς υπερήφανους. Επίσης γιατί καλλιεργούν την τέχνη του μαντολίνου σε υψηλό επίπεδο με την εκπαίδευση κάθε χρόνο δωρεάν 50 περίπου επιπλέον Πατρινόπουλων ,που αγαπούν την Ορχήστρα , αποκτούν τη κουλτούρα της , και μ´αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η συνέχεια της.

Ας σημειωθεί εδώ ότι κατά σχεδόν 90% η Ορχήστρα αποτελείται από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ σπουδαίους μουσικούς !

Κλείνοντας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι:

«Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων είναι θεσμός, ιερός για την Πάτρα , είναι ύφος , είναι ήθος , είναι τέχνη , είναι όμορφος αγώνας»

όπως τόνισε σε άλλη εκδήλωση η κόρη του αειμνήστου και εκ των πρώτων συνεργατών της Ορχήστρας συνθέτη Δημήτρη Λάγιου κ. Υακίνθη Λάγιου.

Χρόνια Πολλά , Καλή Χρονιά με Υγεία και Αισιοδοξία για το Μέλλον και θερμές ευχαριστίες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της πόλης μας- έντυπα και ηλεκτρονικά- για την στήριξη της προσπάθειας του Ορχήστρας και του Συλλόγου.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.