ΠΑΤΡΑ: Τα τεστ του κορονοϊού σε όλες τις κλειστές δομές – Ποια ήταν τα αποτελέσματα | dete

ΠΑΤΡΑ: Τα τεστ του κορονοϊού σε όλες τις κλειστές δομές - Ποια ήταν τα αποτελέσματα

Πέρασαν το τεστ του κορονοϊού όλες οι κλειστές δομές της Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι καταυλισμοί των Ρομά που ελέγχθηκαν από τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παρ' όλα αυτά διαπιστώνεται από τις συζητήσεις των πολιτών με τους ειδικούς ότι η ανησυχία εξακολουθεί να υπάρχει και ότι η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές ψυχολογικές ρωγμές.
Η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας περνάει πλέον στο επόμενο στάδιο που είναι η ενδεδειγμένη προετοιμασία των δομών υγείας ακόμα και στην πιο μικρή τουριστική περιοχή.
Αρνητικά διαγνώστηκαν τα 189 δείγματα για κορονοϊό που ελήφθησαν από τα ιδρύματα και τα γηροκομεία της Πάτρας. Τα δείγματα ελήφθησαν τόσο από τροφίμους όσο και από εργαζομένους στις κλειστές δομές της περιοχής (Κωνσταντοπούλειο, Αλεξάνδρα, Ασυλο Ανιάτων, Σκαγιοπούλεiο, Αγία Σκέπη κ.ά.).
Αρνητικά ήταν και τα 78 δείγματα που ελήφθησαν στην Κάτω Αχαΐα όπως και τα 43 από το γηροκομείο της Μητροπόλεως Ηλείας «Αγιος Χαράλαμπος».
Χθες τα κλιμάκια του Οργανισμού πήραν δείγματα από ιδρύματα του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.
Ο έλεγχος στη Δυτική Ελλάδα ολοκληρώνεται σήμερα με το δειγματοληπτικό έλεγχο σε δομές των Καλαβρύτων και στο Χαμόγελό του Παιδιού στην Αγιάλεια.
«Εγινε συστηματικός και οργανωμένος έλεγχος οπότε έχουμε πλέον μία πλήρη εικόνα για την περιοχή μας. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχουμε, και τα οποία αφορούν την πλειοψηφία των κλειστών δομών, δεν αλλοιώνουν τα μηδενικά δεδομένα κορονοϊού στην περιφέρειά μας» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.