ΠΑΤΡΑ: Τα σχέδια για «λιφτινγκ» του Δημαρχείου στη Μαιζώνος | dete

ΠΑΤΡΑ: Τα σχέδια για «λιφτινγκ» του Δημαρχείου στη Μαιζώνος

Έτοιμη εργολαβία έχουν στο δήμο για τη συντήρηση του κτιρίου της Μαιζώνος, του δημαρχιακού μεγάρου, που αποτελεί την καρδιά του φορέα. Το κτίριο, ως γνωστόν, είναι σε κακή κατάσταση.  Συνθήματα του αναρχικού χώρου κυρίως, αφίσες στους τοίχους του, ενώ οι ξύλινες πόρτες του τόσο στις δύο κεντρικές εισόδους (επί της Μαιζώνος και της Παντανάσσης) όσο και σε αυτές στους ισόγειους χώρους του, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από την υγρασία και έχουν σαπίσει σε διάφορα σημεία τους.

Στο δήμο έχουν ετοιμάσει μια εργολαβία για τη συντήρηση του κτιρίου, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στους εξωτερικούς, καθώς όλες αυτά τα συνθήματα και οι βανδαλισμοί χτυπούν άσχημα στο μάτι. Ωστόσο, ακόμα δεν είναι γνωστό πότε η εργολαβία θα γίνει πράξη και θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ακόμα και τώρα που η νέα έδρα του δήμου, στο κτίριο του παλαιού Αρσακείου ετοιμάζεται, εκεί όπου θα μεταφερθεί το σύνολο σχεδόν των δημοτικών υπηρεσιών, το κτίριο της οδού Μαιζώνος θα εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό ρόλο για το φορέα.

Εκεί, θα παραμείνει το γραφείο του δημάρχου, η γραμματεία του και το γραφείο Τύπου, ενώ θα διαμορφωθεί χώρος συναντήσεων για τους υψηλούς προσκεκλημένους του δήμου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τους ισόγειους χώρους του κτιρίου θα μετακομίσει η δημοτική πινακοθήκη, αφού ο χώρος που βρίσκεται τώρα θα μετατραπεί σε παιδική εφηβική βιβλιοθήκη, με βάση τα σχέδια που έχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός.