ΠΑΤΡΑ: Τα Ευρωπαϊκά βήματα του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ | dete

ΠΑΤΡΑ: Τα Ευρωπαϊκά βήματα του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ

Μαθητές και καθηγητές του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας συμμετείχαν φέτος, για 5η συνεχή φορά, σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μαθησιακής Κινητικότητας και στα πλαίσια του ERASMUS+, με τίτλο “Βελτίωση και Ενίσχυση των Προοπτικών Σταδιοδρομίας, μέσα από τις Σύγχρονες Εφαρμογές του Διαδικτυακού Τουρισμού”.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος, 12 μαθητές (Βλασοπούλου Μαρία, Ζάλομπα Ναταλία, Λαζανά Χριστίνα, Μπίντα Σοφία, Παπαστεφανάτου Κατερίνα, Τσοράπε Ντενάντα, Ζορμπάς Κώστας, Κλοκώνης Νικόλας, Πούλιος Ηλίας, Κούρτι Ερμάλ, Ντουράι Τζουλιάνο, Τσαγγαράς Αντώνης) και 2 καθηγητές (Σταμπουλή Ιωάννα και Στεφανόπουλος Κώστας) μετέβησαν στην Σεβίλλη - Ισπανίας, για διάστημα 14 ημερών.

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης τους ήταν η κατάρτιση και η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής επεξεργασίας των κρατήσεων και πληρωμών (e-booking), στην ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (e-ticketing), στις διαδικτυακές αγορές πακέτων διακοπών, στη δημιουργία ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού (e-tourist guide), στις on-line κρατήσεις και γενικά στις διαδικτυακές εφαρμογές προώθησης του τουριστικού προϊόντος.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη Σεβίλλη, επισκέφτηκαν και συνεργάσθηκαν με την εταιρεία Naturanda, εξειδικευμένη στον περιβαλλοντικό τουρισμό, την PuroMundo, ειδική στην μετακίνηση ομάδων νέων ανθρώπων, το τετράστερο Hotel Hospes, αλλά και το Hostel Flamenka τα οποία αντλούν την πελατεία τους από το διαδίκτυο, τις τουριστικές υπηρεσίες του Δήμου, όπου προσφέρονται τουριστικές πληροφορίες σε πάνω από 2,6 εκατ. άτομα ετησίως, το Μουσείο – Εργαστήριο του Φλαμένγκο το οποίο είναι σε on-line σύνδεση με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπου διαπίστωσαν, πώς ένας τοπικός χορός έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, το ΕΠΑΛ EUSA το οποίο έχει τομέα Τουριστικών Σπουδών κ.λπ.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών επισκέψεων, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα και τα μνημεία της πόλης και ακόμα επισκέφθηκαν τις πόλεις Κάντιθ και Γρανάδα (ανάκτορα Alhambra).

Πρέπει να σημειωθεί ότι το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ πρωτοπορεί στην Ευρωπαϊκή Εκπαίδευση των εργαζόμενων μαθητών, οι οποίοι ανήκουν σε μεγάλο φάσμα ηλικιών, υλοποιώντας συνεχώς Ευρωπαϊκά Προγράμματα δια βίου μάθησης.

Οι μαθητές μετακινούνται σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου μέσα από κατάλληλα επιλεγμένες τεχνικές επισκέψεις, αποκτούν υψηλού επιπέδου πρακτική εμπειρία, βελτιώνουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, προωθούν τις ατομικές τους ικανότητες και λαμβάνουν τις Ευρωπαϊκές Πιστοποιήσεις ώστε, να εισέρχονται ευκολότερα στην αγορά εργασίας.

EPAL 3

EPAL 2