ΠΑΤΡΑ: Σχεδόν έτοιμος ο Δήμος για το αποτεφρωτήριο νεκρών | dete

ΠΑΤΡΑ: Σχεδόν έτοιμος ο Δήμος για το αποτεφρωτήριο νεκρών

Όπως είναι γνωστό στην Πάτρα, ο δήμος προωθεί τη δημιουργία Κέντρου  αποτέφρωσης νεκρών  σε χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου στο Γλαύκο της Πάτρας.

Για το θέμα μίλησε ο αντιδήμαρχος Πατρέων Παύλος Στάμος ο οποίος επεσήμανε: «Αναμένουμε την τροποποίηση του σχεδίου πόλης από την αποκεντρωμένη διοίκηση, καθώς στο συγκεκριμένο οικόπεδο έκτασης 12 στρεμμάτων προβλεπόταν βιολογικός καθαρισμός, ο οποίος σήμερα δεν χρειάζεται, καθώς η περιοχή έχει συνδεθεί με τον κεντρικό βιολογικό της Πάτρας. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που έρχεται να ικανοποιήσει δικαιώματα και ανάγκες συμπολιτών μας. Ο Δήμος Πατρέων έχει αποφασίσει το Κέντρο να ανεγερθεί από τον δήμο και αναζητούμε τη φόρμουλα χρηματοδότησης. Υπολογίζοντας ένα τέλος αποτέφρωσης γύρω στα 500 ευρώ και σε κάθε περίπτωση μικρότερο των 700 ευρώ που κοστίζει το συγκεκριμένο τέλος στη Σόφια, θα έχουμε απόσβεση σε 3-4 χρόνια.

Το κόστος κατασκευής υπολογίζεται σε 1,5 εκατ. ευρώ», συμπληρώνει ο κ. Στάμος. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το ΚΑΝ θα είναι ένα δημόσιο κτίριο με προσεγμένη αρχιτεκτονική, περίπου 800-900 τ.μ., ενώ η υπόλοιπη έκταση θα περιλαμβάνει τον χώρο στάθμευσης και μεγάλη επιφάνεια πρασίνου, και μάλιστα υψηλού».