ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της δολοφονίας Ιερέα - Κατηγορούμενοι η παπαδιά και ο εραστής της

Για σήμερα 27 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η συνέχιση της  εκδίκαση της υπόθεσης, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, με κατηγορούμενους, την παπαδιά και τoν εραστή της, που τον Ιούνιο του 2013 καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα.

Ο δικηγόρος της Πρεσβειτέρας Γιάννης Λύτρας, αιτήθηκε την αθώωσή της, αφού δεν έχει προκύψει από τα στοιχεία η ηθική αυτουργία ,ενώ ισχυρίστηκε ότι είχε μόνο 3 φορές συναντηθεί με τον δράστη, οπότε δεν θα μπορούσε να τον επηρεάσει, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο δικηγόρος του εραστή της ζήτησε να του αναγνωριστεί «μειωμένος καταλογισμός»

esr_2003_001_cmyk.jpg

Ο ιερέας τη μοιραία μέρα είχε σταθμεύσει στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων στο 34ο χλμ, για προσωπική ανάγκη της συζύγου του. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο δολοφόνος τον πυροβόλησε και στη συνέχεα εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, το πτώμα έφερε κακώσεις στο θώρακα και το κεφάλι, που προέρχονται από πυροβόλο όπλο. Ακολούθησαν αποκαλύψεις που σόκαραν.

Η δίκη σε πρώτο βαθμό είχε εκδικαστεί στο Αίγιο.

Μάλιστα δεν τους είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Η παπαδιά είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης,καθώς είχε υποστηρίξει πως δεν έβαλε ποτέ κανέναν να σκοτώσει τον άνδρα της.

Την παπαδιά δείχνει ο εραστής της για τη δολοφονία του ιερέα: Αυτή πάτησε την σκανδάλη- «Δε θέλω να τη βλέπω ζωγραφιστή»

Η παπαδιά πάτησε την σκανδάλη και σκότωσε τον άνδρα της. Αυτό υποστήριξε ο εραστής και καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο «Εψιλον».

Όπως υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή η παπαδιά του έδωσε ραντεβού στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο ιερέας, με σκοπό να της δώσει ένα όπλο που ήθελε να αγοράσει. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η παπαδιά πήρε το όπλο και πυροβόλησε πίσω από τα πουρνάρια, όπου βρισκόταν ο ιερέας.