ΠΑΤΡΑ: Συνεδριάζουν εκτάκτως στις 12μ.μ οι Δικηγόροι για το δημοψήφισμα και τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους | dete

ΠΑΤΡΑ: Συνεδριάζουν εκτάκτως στις 12μ.μ οι Δικηγόροι για το δημοψήφισμα και τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προγραμματίζει για σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι ο Δικηγορικός σύλλογος Πάτρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος.

Η συνεδρίαση θα έχει ως αποκλειστικό θέμα των ορισμό των δικηγόρων , ως δικαστικών αντιπροσώπων, που θα εποπτεύουν την εκλογική διαδικασία. Την έγκαιρη ενημέρωσή τους (όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι που είχαν αναλάβει την αντίστοιχη διαδικασία των εκλογών της 25 Ιανουαρίου), αλλά και τον καθορισμό των διαδικασιών για τις δίκες. Δεδομένου ότι οι δικηγόροι προκαταβάλουν χρήματα για την συμμετοχή σε δικαστήρια, ενώ τώρα δεν θα χρειάζεται η προείσπραξη χρημάτων , καθώς οι τράπεζες είναι κλειστές. Ενώ θα υπάρχει και όριο ποσού από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Μάλιστα για τη διευκόλυνση των νομικών, ώστε να λαμβάνουν μέρος σε δίκες κάτω από το νέο ειδικό  έκτακτο καθεστώς , θα δίδεται και η άδεια των προέδρων των δικαστηρίων, που θα εκδικάζουν τις συγκεκριμένες υποθέσεις.