ΠΑΤΡΑ: “Συναγερμός” στην τοπική εκκλησία! Ο πρεσβύτερος του Αγ. Νικολάου θα κάνει διάλεξη… κατά των θέσεων του Μητροπολίτη | dete

ΠΑΤΡΑ: "Συναγερμός" στην τοπική εκκλησία! Ο πρεσβύτερος του Αγ. Νικολάου θα κάνει διάλεξη... κατά των θέσεων του Μητροπολίτη

Το Ρωσικό και ρωσοκίνητο Πρακτορείο Ειδήσεων "Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων", διαφημίζει δεόντως προσεχή διάλεξη του κληρικού της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιου Γκοτσόπουλου για το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Ο κληρικός Α. Γκοτσόπουλος έχει ταχθεί εξαρχής εναντίον της χορήγησης του Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας, επιτιθέμενος, ταυτόχρονα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την απόφασή του αυτή. Η σχετική αρθρογραφία του είναι μεγάλη και έχει εκδώσει και σχετικό βιβλίο.
Ο πατρινός κληρικός έχει να μιλήσει δημόσια για το θέμα από τον περασμένο Αύγουστο και μετά την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2019, αρκετοί θεώρησαν ότι τον "μάζεψε" ο μητροπολίτης του, Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος πήρε δημόσια θέση υπέρ της Αυτοκεφαλίας. Φαίνεται, όμως, πως ο πατρινός κληρικός συνεχίζει ακάθεκτος να υποστηρίζει την αντίθετη γραμμή απ' αυτήν της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου ανήκει, και προβαίνει σε ανάλογες εκδηλώσεις, όπως η προσεχής διάλεξη.
Στην Πάτρα υπάρχει διάχυτη η αντίληψη ότι τελικά ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος θα οδηγηθεί στην λεγόμενη "αποτείχιση", δηλαδή θα πάψει την μνημόνευση του οικείου επισκόπου και άρα θα τεθεί εκτός της Κανονικής Εκκλησίας.
Γράφει το Πρακτορείο "Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων" (διατηρούμε την ορθογραφία του μέσου):

"Ο Έλληνας πρωτοπρεσβύτερος και θεολόγος Αναστάσιος Γκοτσόπουλος θα διαβάσει διάλεξη για την επιρροή του Ουκρανικού «αυτοκέφαλου» στην ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
Ο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών, πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο οποίος αντιτίθεται στην αναγνώριση της ΟCU, θα διαβάσει διάλεξη με θέμα: «Ουκρανικό "αυτοκέφαλο": πρόσκληση για ενότητα ή πρόκληση στην ενότητα της Εκκλησίας;». Αναφέρεται από τον ιστότοπο «Oukraniko». 
Η διάλεξη θα γίνει στην Πάτρα την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2019, στην Επισκοπή της Σχολής Πάτρας. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην "Διακήδειο Σχολή του Λαού Πατρών" και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του π. Γεωργίου Μεταλληνού. 
Νωρίτερα, ο κληρικός του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών, πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Γκοτσόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως να αποκαταστήσει τον Φιλάρετο Ντενισένκο, τον Μακάριο Μαλέτιτς και τους οπαδούς τους σε ιεραρχικό ή ιερατικό αξίωμα. Ο πρωτοπρεσβύτερος προέτρεψε επίσης τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες από την βιαστική αναγνώριση των σχισματικών, πιστεύοντας ότι ως αποτέλεσμα μπορεί να γίνει «η δηλητηρίαση της επισκοπής της Οικουμενικής Ορθοδοξίας»".