ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση μελών της Δημοτικής Αρχής με αντιπρόσωπο της Καναδικής Πρεσβείας για το μεταναστευτικό | dete

ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση μελών της Δημοτικής Αρχής με αντιπρόσωπο της Καναδικής Πρεσβείας για το μεταναστευτικό

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη,  ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Ανδρέας Αντωνόπουλος συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τη Σύμβουλο και Διαχειριστή του Προγράμματος Μεταναστών της Πρεσβείας του Καναδά στη Ρώμη, Sarah Hayward και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Μανταλένα Καϊλή.

To θέμα της συνάντησης ήταν το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ξεκαθαρίστηκε ότι κύρια, βασική αιτία της μετανάστευσης είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  της Ε.Ε., των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αποτέλεσμα  των οποίων, είναι  οι λαοί αυτών των χωρών να αναγκάζονται στη μαζική μετανάστευση, η αντίθεση  με τους νόμους της Ε.Ε., τον κανονισμό του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν, που εγκλωβίζουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, ενώ έχουν προορισμό άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τονίστηκε ότι όσο διαμένουν στη χώρα μας, γίνονται αντικείμενο της πιο σκληρής  εκμετάλλευσης, όπου και χαρακτηριστικά έγινε αναφορά  στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των  εργατών γης στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας. Αναφορά έγινε και στο πλαίσιο διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής για το θέμα του μεταναστευτικού.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Πρεσβείας, έκανε γνωστές τις  δράσεις της Κυβέρνησης του Καναδά, που αφορούν την στήριξη των προσφύγων. Τέλος ενημέρωσε για αίτημα που αφορά τη μεταφορά πάνω από 1.000 ιρακινών προσφύγων από την Ελλάδα στον Καναδά.

DSC_8841