ΠΑΤΡΑ: Συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος στις κινητοποιήσεις κατά της ανεργίας | dete

ΠΑΤΡΑ: Συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος στις κινητοποιήσεις κατά της ανεργίας

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί από το Δήμο Πατρέων κατά της ανεργίας με σύνθημα: «ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ».
Είναι επιτακτική ανάγκη να γενικευτεί η συζήτηση, να τεθεί επί τάπητος το κρίσιμο θέμα της ανεργίας, διεκδικώντας εργασία για όλους (ιδιαίτερα για τους νέους) αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους ανέργους και κυρίως εργασία με δικαιώματα. Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να ενταχθεί σε ένα γενικότερο αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προοπτική και λύσεις, ώστε με νέες θέσεις σταθερής απασχόλησης που θα δημιουργηθούν να φτιάξουμε το δικό μας «ανάχωμα» στην ανεργία. Παρ’ όλο που είδαμε να μειώνεται η ανεργία από το 27% το 2014, στο 20% το 2018, εντούτοις παραμένει υψηλή ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες.
Η προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας δεν είναι μόνο θέμα της
κυβέρνησης αλλά όλης της κοινωνία, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων ξεχωριστά. Τα μεγάλα αιτήματα της πόλης (έλευση τρένου, ΝΕΟ Πατρών – Πύργου – Καλαμάτας, διαχείριση του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, φυσικό αέριο, πιλοτικό πρόγραμμα 5G) αποτελούν στοιχεία που μέσα από την ανάπτυξη που θα φέρουν, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. H αναγνώριση της δυναμικής των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Open Malls) από την κυβέρνηση και η επέκταση της εφαρμογής τους σε περισσότερες αγορές της χώρας, δίνει νέες προοπτικές για την καταπολέμηση όχι μόνο της ανεργίας αλλά κυρίως για την αλλαγή της σελίδας που αφορά στο μέλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη των ΜμΕ.
Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει
ανακοινώσει ο Δήμος Πατρέων διατηρώντας τη δική του οπτική γωνία και πλαίσιο για το μείζον πρόβλημα της ανεργίας και την καταπολέμησή της. Καλούμε τους Συναδέλφους – Μέλη μας να συμμετάσχουν ενεργά στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις:
 Την Παρασκευή 15/6/2018 και ώρα 19.00 από τις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα και από
το Γήπεδο της Παναχαϊκής με κατάληξη στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, στις 21.00.
 Την Κυριακή 17/6/2018 και ώρα 20.30 στο Νότιο Πάρκο.