ΠΑΤΡΑ: Στο εδώλιο ο 19χρονος πυγμάχος!- Έκανε μήνυση ο πατέρας του 16χρονου – Πανελλήνιος σάλος από την αποκάλυψη του «Κόσμου» | dete

ΠΑΤΡΑ: Στο εδώλιο ο 19χρονος πυγμάχος!- Έκανε μήνυση ο πατέρας του 16χρονου - Πανελλήνιος σάλος από την αποκάλυψη του «Κόσμου»

Πανελλαδικό ενδιαφέρον προκάλεσε  το περιστατικό ξυλοδαρμού 16χρονου μαθητή από 19χρονο συμμαθητή του, σε ΕΠΑΛ της Πάτρας. Η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έλαβε αμέσως γνώση του συμβάντος, διευκρινίστηκε ωστόσο ότι τον απόλυτο έλεγχο του χειρισμού της περίπτωσης έχει η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου.

Το επεισόδιο, το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα «ΚΟΣΜΟΣ» μετά από σχετική καταγγελία του γονέα, εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες και σε ώρα διαλείμματος, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαν οι δυο μαθητές και η οποία κατέληξε σε διαφωνία.

Aτομα του ευρύτερου σχολικού περιβάλλοντος αναφέρουν ότι ο 19χρονος μαθητής αποχώρησε από το σχολικό συγκρότημα αμέσως μετά το περιστατικό και δεν εμφανίστηκε καθόλου τις επόμενες ημέρες στο σχολείο. Φημολογείται επίσης πως και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ανάλογη συμπεριφορά πρόκλησης σωματικών βλαβών σε νεαρό, αλλά σε χώρο εκτός σχολείου. Πάντως αναφορικά με την τιμωρία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, εκ μέρους της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας διευκρινίστηκε ότι βάσει νομοθεσίας την ευθύνη απόφασης για αποβολή φέρει η διεύθυνση ενός σχολείου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ξεκαθαρίστηκε ότι το ζήτημα δεν θα προσπεραστεί, ούτε θα υποβαθμιστεί.

 

«Γνωρίζουμε το συμβάν μετά την καταγγελία που έκανε σε μας ο πατέρας του νεαρου΄μαθητή. Θα γίνουν όλα τα προβλεπόμενα» δήλωσε στον Max Fm ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του 16χρονου ήταν συγκλονιστικός μιλώντας στον Max Fm. «Ο γιος μου υπεβλήθη σε επέμβαση στη γνάθο, του έβαλαν 3 λάμες και θα πρέπει να τρώει με καλαμάκι για ένα μήνα. Δεν μπορεί να μασήσει» μας είπε. Ο πατέρας έχει ήδη υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά του 19χρονου ο οποίος να θυμίσουμε, είχε κρυφτεί για να γλιτώσει την αυτόφωρη διαδικασία.

 

Οι πυγμαχικοί σύλλογοι!

Στο θέμα παρενέβησαν και πυγμαχικοί σύλλογοι οι οποίοι καταδίκασαν το γεγονός. Αναμφίβολα οι σωστοί δάσκαλοι πυγμαχίας μαθαίνουν στους αθλητές τους πως δεν θα πρέπει να «χτυπούν» εκτός ρινγκ, όμως υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι που με το παραμικρό… μετατρέπονται σε «φονικές  μηχανές»!

 

Σε όλα τα μέσα ενημέρωσης!

Θα πρέπει αν σημειωθεί πως η αποκάλυψη του «Κόσμου» αναπαρήχθη από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας. Antenna, Star, Σκάι και Open προέβαλαν ρεπορτάζ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το είχε κύριο πρωτοσέλιδο θέμα την περασμένη Δευτέρα, ενώ τοπικά και πανελλαδικά sites έκαναν αναρτήσεις με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ.