ΠΑΤΡΑ: Στα “κάγκελα” οι εργαζόμενοι στη Μέριμνα για απολύσεις χωρίς αιτιολόγηση | dete

ΠΑΤΡΑ: Στα "κάγκελα" οι εργαζόμενοι στη Μέριμνα για απολύσεις χωρίς αιτιολόγηση

Αδικαιολόγητες απολύσεις δυο εργαζόμενων στο Παιδαγωγικό Θεραπευτικό Κέντρο "Μέριμνα" στην Πάτρα, καταγγέλει το Σωματείο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του η απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο ελήφθη χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα και το κυριότερα χωρίς να αιτιολογηθεί ο λόγος της απολυσης των συναδέλφων τους.

Η ανακοίνωση:

Το Σωματείο μας καταγγέλλει  την καταχρηστική και  χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση απόλυση των συναδέλφων Γιώργου Αναγνωστόπουλου και Παναγιώτη Χαϊδεμένου με απόφαση του ΔΣ του ΘΠΚ  Η ΜΕΡΙΜΝΑ την  28/07/2017.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε  τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση για τις απολύσεις  κυρίως διότι οι απολύσεις ελήφθησαν χωρίς να είναι θέμα ημερήσιας διάταξης και χωρίς να αιτιολογηθεί ο λόγος τους.

Το Σωματείο μας είναι παρόν στις συνεδριάσεις του ΔΣ και δεν είχε καμία προηγούμενη ενημέρωση.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των καταχρηστικών απολύσεων των συναδέλφων μας και ζητάμε άμεση συνάντηση με το ΔΣ, υπενθυμίζοντας τόσο στην διοίκηση του ιδρύματος όσο και στην πατραϊκή κοινωνία ότι οι εργαζόμενοι στήριξαν το Κέντρο, παραμένοντας για μήνες  απλήρωτοι ακριβώς επειδή κατανοούν τον κοινωνικό του ρόλο και την ανθρωπιστική λειτουργία του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Ο Πρόεδρος              Η Γραμματέας

Νίκος Αντωνόπουλος          Εύη Κεφάλα