ΠΑΤΡΑ: “Σκοτεινό” το μέλλον της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών | dete

ΠΑΤΡΑ: "Σκοτεινό" το μέλλον της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται πάλι η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας, η οποία δίνει τον αγώνα επιβίωσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες   αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο λύσης και εκκαθάρισης και μάλιστα με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου. Τις εξελίξεις παρακολουθούν με αγωνία οι καλλιεργητές της περιοχής, γιατί θα επηρεάσουν άμεσα και δραματικά την τύχη τους.

Ο  αρμόδιος υπουργός έχει αποστείλει εδώ και έναν μήνα έγγραφο στη διοίκηση της Ενωσης, στο οποίο επισημαίνει ότι επειδή οι διαδικασίες συγχώνευσης των 26 συνεταιρισμών δεν έγιναν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ΕΑΣ διαγράφεται από το σχετικό μητρώο εντός δύο μηνών και παράλληλα πρέπει να καταθέσει αίτηση λύσης και εκκαθάρισης.

Κατά της απόφασης του υπουργού, η διοίκηση της Ενωσης έχει ασκήσει ένσταση, ενώ παράλληλα γίνεται και μια προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα επιβίωσης της ΕΑΣ Πατρών.

Να σημειωθεί ότι η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας «Η Πατραϊκή», μετά τις περιπέτειες του 2012, όπου έφτασε και τότε λίγο πριν την αναγκαστική εκκαθάριση, σήμερα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία εξυγίανσης με τους μεγαλύτερους πιστωτές της, που είναι η Τράπεζα Πειραιώς και το ελληνικό Δημόσιο.