ΠΑΤΡΑ: “Σκληρό” μήνυμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποφυλάκιση Ρουπακιά | dete

ΠΑΤΡΑ: "Σκληρό" μήνυμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Η αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη, καθ' ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, τέθηκε ως κατεπείγον θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και  το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής.

Το ψήφισμα που κατατέθηκε στο Σώμα έχει ως εξής:

Αποφυλακίστηκε την Παρασκευή 18-3-2016, ο χρυσαυγίτης, καθ' ομολογία του δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς, μετά από σχετικό βούλευμα, λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.

Ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν η κατάληξη της οργανωμένης επίθεσης του τάγματος εφόδου Νίκαιας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη 2013, ήταν ο τελευταίος κατηγορούμενος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που παρέμενε προφυλακισμένος.

Για την εξέλιξη αυτή, που οφείλεται στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται ακόμα στην αρχή της, έχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες, η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση που ολιγώρησαν στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων απαιτεί να εξασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι όροι για τη γρήγορη και απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης, με τη μεταφορά της σε κατάλληλη αίθουσα και άλλα αναγκαία μέτρα.

Ως Δήμος θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση ως αναφορά την εγκληματική, ναζιστική  οργάνωση, της Χρυσής Αυγής. Πρόσφατα το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε εξηγήσεις γι’ αυτή μας της στάση, η απάντηση ήταν η ίδια η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο λαός και η νεολαία της πόλης μας πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή».

 

Το παραπάνω ψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», Τώρα για την Πάτρα του Γιάννη Δημαρά, Ανυπότακτη Πολιτεία του Χρήστου Πατούχα,  Όλοι μαζί για την Πάτρα της Βίβιαν Σαμούρη και Δημοτική Κίνηση ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ του Θεόδωρου Ντρίνια.

 

Οι παρατάξεις Νέα Πόλη του Κώστα Χριστόπουλου και ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη του Κώστα Σπαρτινού, ψήφισαν την πρόταση που κατέθεσε η ΡΑΠ.

 

Απείχε από την ψηφοφορία ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (Αγωνιζόμενοι Πολίτες).