ΠΑΤΡΑ: Σε επιφυλακή οι ομάδες πυρασφάλειας του Εργατικού Κέντρου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυτές τις ημέρες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4). Μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται σε κίνδυνο, εκτός των άλλων, βρίσκονται, η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ο Νομός Αχαΐας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, όλους τους φορείς της πόλης μας, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ειδικά αυτές τις μέρες, για να  μειωθούν ή και να αποφευχθούν οι κίνδυνοι πρόκλησης πυρκαγιάς. Καλούμε το λαό, τους φορείς, τους Συλλόγους και τα Σωματεία, τις τοπικές εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης σε οργάνωση και δράση. Να περιφρουρηθεί από τον ίδιους τους εργαζόμενους, το λαό, στο μέτρο του δυνατού, ο δασικός πλούτος, και οι λαϊκές περιουσίες.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας θέτει όλες τις ομάδες πυρασφάλειας που έχει συγκροτήσει σε πλήρη επιφυλακή και δράση. Ήδη από το πρωί ομάδες πραγματοποιούν περίπολα σε όλες τις περιοχές που μας έχουν υποδείξει οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν σταθερές ομάδες πυρασφάλειας και περιφρούρησης σε Δασύλλιο, Γηροκομείο και Αρόη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η Διοίκηση του ΕΚΠ βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με την πολιτική προστασία του Δήμου Πατρέων.