ΠΑΤΡΑ: Σήμερα το απόγευμα ο Πελετίδης “βλέπει” Δρίτσα για το θαλάσσιο μέτωπο | dete

ΠΑΤΡΑ: Σήμερα το απόγευμα ο Πελετίδης "βλέπει" Δρίτσα για το θαλάσσιο μέτωπο

Επί τάπητος για μία ακόμη φορά τίθεται σήμερα η οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις - κατευθύνσεις που έχει θέσει η Κυβέρνηση.

Σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα συναντηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας  Θόδωρο Δρίτσα, με τον οποίο θα συζητήσουν επιμέρους ζητήματα των τελευταίων ανακοινώσεων Φλαμπουριάρη, προκειμένου να αποσαφηνιστούν ορισμένες παράμετροι.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη ενεργειών που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, πρόκειται θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την μετατροπή της προσωρινής σύμβασης παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου, σε οριστική.

Συγκεκριμένα:
Άμεσα παραχωρούνται:
1. Για χρήση και εκμετάλλευση η μαρίνα και τα καταστήματα στην αρκτική πλευρά του μετώπου.
2. Το παλιό κτήριο του τελωνείου που βρίσκεται στον προβλήτα Γούναρη. Ταυτόχρονα κατατίθεται αίτηση για την απομάκρυνση του περιεχομένου των αποθηκών του τελωνείου.
3. Ο προβλήτας Αγ. Νικολάου στο σύνολό του.
4. Η λιμενολεκάνη μεταξύ του προβλήτα Γούναρη και Αγ. Νικολάου, με τη δυνατότητα προσέγγισης κάποιου πλοίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
5. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα που αναφέρονται στη σύμβαση προσωρινής παραχώρησης.

Στο αμέσως επόμενο στάδιο θα περιοριστεί ο χώρος στο εμπορικό λιμάνι, στον οποίο σήμερα απαγορεύεται η πρόσβαση, ώστε να υπάρξει περισσότερος ελεύθερος χώρος για τους πολίτες και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου.

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα και από την παμπατραίκή κινητοποίηση της 5ης Ιουλίου που οργάνωσε ο Δήμος Πατρέων. Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή επιμένει σε οριστική παραχώρηση , η οποία θα συνοδεύεται από συγκεκριμένες αποφάσεις και υπογραφές, χωρίς να αρκείται στους σχεδιασμούς που ανακοινώθηκαν προ μηνός.