ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η κηδεία του Α. Θωμόπουλου

Ενας απο τους τελευταίους μεγάλους εμπόρους, εκπρόσωπος μιας περιόδου ακμής των κλάδων του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών στην Πάτρα, έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.
Πρόκειται για τον Αναστάσιο Θωμόπουλο, υδρυτή του ξενοδοχείου Galaxy στην Αγίου Νικολάου αλλά και της γνωστής ομώνυμης εταιρείας με πλακίδια και πλακάκια, που λειτουργούσε αρχικά στη ΝΕΟ Πατρών Αθηνών και έχει μετακομίσει σήμερα στον οδό Διοδώρου, στα Μποζαΐτικα.
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Γενημένος στα μέσα της δεκαετίας του '30, ο Αναστάσιος Θωμόπουλος διέγραψε μια 45ετή πορεία (1960-2015) στον χώρο του εμπορίου και της φιλοξενίας. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1955 στη Ζυρίχη της Ελβετίας και το 1959, λίγο πριν έρθει στην Πάτρα, αποφοίτησε από την Ανώτατη Οικονομική Σχολή του Σαν Γκαλέν. Νωρίτερα, ως μαθητής, διέγραψε και πορεία στον αθλητισμό παίζοντας μπάσκετ στον Τρίτωνα Αθηνών ως συμπαίκτης του Κώστα Μουρούζη.
Καινοτόμος και δραστήριος, ιδρύει την πρώτη του επιχείρηση το 1960 στην πλατεία Γεωργίου, δίπλα από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας. Εκεί ήταν για μια 15ετία τα πρώτα γραφεία της αντιπροσωπείας στην Πάτρα της εταιρείας «Βιοχάλκο - Σάνιτας», της μεγάλης Βιομηχανίας Σωλήνων και Ειδών Υγιεινής και Θερμάνσεως. Το 1975 ο δραστήριος έμπορος μετακομίζει δίπλα, στην πλατεία Γεωργίου στο σημείο όπου βρισκόταν μέχρι πρόσφατα ο Μανιατόπουλος, για να ιδρύσει την εταιρεία «Αμαρίλο», πάλι με πλακίδια και είδη υγιεινής.
Νωρίτερα έχει ξεκινήσει και την επαγγελματική του πορεία στην παροχή υπηρεσιών, ιδρύοντας το γνωστό ξενοδοχείο - κόσμημα «Galaxy» στην Αγίου Νικολάου. O «Γαλαξίας» του Αναστάσιου Θωμόπουλου έγινε σημείο αναφοράς για δεκαετίες για την καλή κοινωνία της πόλης καθώς μεγάλες προσωπικότητες το επέλεγαν ως τόπο διαμονής. Σήμερα, περνώντας στη νέα γενιά, το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε στην κατηγορία City Ηotel και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του γιου του Ντίνου Θωμόπουλου.
Σταθμός της ζωής του ήταν ο γάμος του με την Ειρήνη Αναστασοπούλου, της γνωστής οικογένειας βιομηχάνων, το 1970, στα 34 του. Ο Αναστάσης Αναστασόπουλος, αδελφός της, ήταν ιδρυτής της πρώτης ελαιουργίας στη χώρα (πρ. ιδιοκτήτης και του King George στην πλατεία Γεωργίου) ενώ ο αδελφός της Γιώργος Αναστασόπουλος είναι ο ιστορικός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Μωρέας» στην παραλιακή.