ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η Επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Το Αρχαίο Θέατρο στον Κύκλο του Χρόνου» | dete

ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η Επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Το Αρχαίο Θέατρο στον Κύκλο του Χρόνου»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, δια του Τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης και την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα», διοργανώνει μία επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Το Αρχαίο Θέατρο στον Κύκλο του Χρόνου» στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Η ημερίδα αυτή θα πραγματοποιηθεί σημερα Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 και απευθύνεται στους Σχολικούς Συμβούλους Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας και σε εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί ο εκπαιδευτικός φάκελος με τίτλο «Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου».

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός φάκελος αποτελεί μέρος του έντυπου και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που σχεδιάστηκε και παρήχθη από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της  Διεύθυνσης Μουσείων/ΥΠΠΟΑ.

-Πολιτιστική Διαδρομή στους χώρους θέασης και ακρόασης της ρωμαϊκής Πάτρας με τον Επίτιμο έφορο Αρχαιοτήτων Δρ. Μ. Πετρόπουλο.

-Θεματική ξενάγηση και παρουσίαση του εκπαιδευτικού φακέλου του ΥΠΠΟΑ: «Το Αρχαίο Θέατρο στον κύκλο του χρόνου» και της εκπαιδευτικής δράσης «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

-Ομιλία του Ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας και Γενικού Γραμματέα  του Διαζώματος-Κίνησης Πολιτών για τα Αρχαία Θέατρα, Δρ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη για το αρχαίο  θέατρο στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 19.30.