ΠΑΤΡΑ: Πόσο θα κοστίζει το δρομολόγιο μέχρι την Κ. Αχαϊα | dete

ΠΑΤΡΑ: Πόσο θα κοστίζει το δρομολόγιο μέχρι την Κ. Αχαϊα

Αγώνα δρόμου να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να διασφαλιστεί η ασφάλεια κίνησης των συρμών στη νέα Γραμμή του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα που περνά μέσα από τις πολυσύχναστες Νότιες Συνοικίες, δίνει ο ΟΣΕ.
Μετά τον έλεγχο στις 38 αυτόματες διαβάσεις της διαδρομής Αγιος Ανδρέας - Κάτω Αχαΐα, χθες τοποθετήθηκαν δεκάδες προειδοποιητικές πινακίδες προκειμένου το κοινό να ενημερωθεί για την έναρξη της κυκλοφορίας τρένων.
Στο δίκτυο του Προαστιακού της πόλης προστίθενται 20,8 χλμ., τριπλασιάζοντας το μήκος που, έως το Ρίο, ήταν σήμερα 12 χλμ.
Στο μεταξύ, εν αναμονή της λειτουργίας του εκδοτηρίου στον Σταθμό της Κάτω Αχαΐας (αναμένεται να είναι έτοιμο αύτη τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε στη δημοσιότητα την ανακοίνωση με το πρόγραμμα των πέντε (5) δρομολογίων του Προαστιακού.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  θα ακολουθήσει μια τιμολογιακή πολιτική σχετικά επιθετική, προσφέροντας ελκυστικές τιμές για όσους μετακινούνται κυρίως προς τη ΒΙΠΕ Πατρών:
Στη νέα γραμμή Πάτρα-Κάτω Αχαΐα το εισιτήριο θα είναι 2,2 ευρώ (1,5 ευρώ έκπτωση για φοιτητές και μηνιαίες κάρτες).
Στην γραμμή Πάτρα-Τσουκαλαίικα (ανταπόκριση προς ΒΙΠΕ Πατρών) το εισιτήριο θα είναι 1,40 ευρώ όπως και στη γραμμή Τσουκαλαίικα-Κάτω Αχαΐα (1 ευρώ φοιτητικό, μηνιαία κάρτα).
Στα 3 ευρώ θα είναι το εισιτήριο κίνησης στη νέα γραμμή από Κάτω Αχαΐα έως Ρίο μήκους 40 χλμ. (ανταπόκριση για ΠΓΝΠ, Πανεπιστήμιο και Αγ. Βασίλειο) με τιμή 2 ευρώ, σε όλη τη ζώνη, για φοιτητές και τακτικούς χρήστες.