ΠΑΤΡΑ: Πτώση κίνησης στην αγορά… λόγω μάσκας | dete

ΠΑΤΡΑ: Πτώση κίνησης στην αγορά... λόγω μάσκας

Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, ήρθε και ο κορωνοϊός και έδεσε το γλυκό. Η εμφάνιση κρουσμάτων στην Πάτρα και τα μέτρα που πάρθηκαν από το υπουργείο για να φοράει ο κόσμος υποχρεωτικά τη μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, από καταστήματα λιανικού εμπορίου έως και δημόσιες υπηρεσίες, ήρθαν για να ρίξουν ακόμα περισσότερο το κλίμα στην αγορά της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Όχι βέβαια ότι αυτό είχε ανέβει αφού παρά τον ερχομό των εκπτώσεων η κίνηση έτσι και αλλιώς ήταν υποτονική. Όμως τα κρούσματα στην ανοικτή κοινότητα της πόλης και τα μέτρα για τη μάσκα ήρθαν για να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Σύμφωνα με καταστηματάρχες του λιανικού εμπορίου, αλλά και επαγγελματίες της εστίασης, η εβδομάδα μπήκε με αρκετά στραβό τρόπο, όπως και εντελώς μουδιασμένα, σε ότι αφορά την κίνηση.

Ο κόσμος στην πλειοψηφία του μπαίνει στα μαγαζιά φορώντας τη μάσκα και όταν αυτό δεν γίνεται, υπάρχουν οι υπάλληλοι που με ευγενικό τρόπο έρχονται για να τουs το υπενθυμίσουν.

Όμως το μέτρο έρχεται να λειτουργήσει με κάπως ανασταλτικό τρόπο στην τόνωση της εμπορικής αγοράς μέχρι ώρας. Με λίγα λόγια ο κόσμος έχει έναν παραπάνω λόγο για να το σκεφτεί καλά προτού μπει σε ένα κατάστημα, πέρα από το να περιμένει στην "ουρά".

Τα ίδια πάνω κάτω έχουν παρατηρήσει και οι επαγγελματίες της εστίασης από τις αρχές της εβδομάδας στη συμπεριφορά του κόσμου.

Η κίνηση έπεσε ακόμα περισσότερο στα μαγαζιά, ενώ αρκετά καταστήματα (κυρίως μπαράκια) μη έχοντας πλέον τη δυνατότητα να βάλουν περισσότερους πελάτες, λειτουργούν με το μισό έμψυχο δυναμικό τους.