ΠΑΤΡΑ: Πρωτοχρονιά με "Πηγή των αμνών" στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

‘Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας , θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ανήμερα Πρωτοχρονιά οι φίλοι του θεάτρου.

Πρόκειται για το έργο του Λόπε ντε Βέγκα, ΦουέντεΟβεχούνα-ΗΠηγή των Αμνών,πουσκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης για την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

Το έργο:

Είναι η πραγματική   ιστορία  των κατοίκων ενός χωριού της Ισπανίας του 1470,που ξεσηκώθηκαν  εναντίον του αδίστακτου διοικητή ΦερνάνΓκόμεθ ντε Γκουθμάν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Παρά τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστησαν  οι κάτοικοι του,  κανείς δεν ομολόγησε την δολοφονία   και η απάντησή τους  ήταν στερεότυπη:ό,τι για όλα ευθύνετο η ΦουέντεΟβεχούνα, δηλαδή το χωριό.

Η κοινωνία του ισπανικού χωριού πέρασε στην ιστορία , έγινε θρύλος και αργότερα μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή από τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του ισπανικού κλασικού θεάτρου  Λόπεντε Βέγκα (1562-1635).

Η Πηγή των Αμνών αναδείχτηκε σε «σύμβολο» των επαναστατημένων λαών . Αν και πρόκειται για ένα έργο τρυφερό και  βαθύτατα κοινωνικό, έθεσε τον προβληματισμό βασικών ζητημάτων , σχετικά με την δύναμη της εξουσίας , την πολιτική θέση του ατόμου απέναντι στους καταπιεστές αλλά και θέματα όπως η ιδιοκτησία γης, η  δυσβάσταχτη φορολογία, η διαχείριση των ατομικών ελευθεριών.

Το έργο παραμένει διαχρονικό, θέτει επί τάπητος προβλήματα που αναζητούν λύση στον παγκόσμιο χάρτη  και δίνει έμφαση  στο πολιτικό ερώτημα :

Πρέπει να αποτελεί κοινωνική συνείδηση ή επαφίεται στην ατομική ηθική το καθήκον της συλλογικής ευθύνης?

Συντελεστές:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Νίκος Γκάτσος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ & ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Σταύρος Τσακίρης

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΒασίληςΠαπατσαρούχας

ΜΟΥΣΙΚΗ: Θάνος Μικρούτσικος

ΣΤΙΧΟΙ: Γιώργος Μιχαηλίδης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Νίκος Σωτηρόπουλος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Πέτρα Μαυρίδη

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ:Τίνα Παραλή

                                       Μυρτώ Κοσμοπούλου

Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος

και παίζουν ( με αλφαβητική σειρά):

Διονύσης Βούλτσος, Μάρκος Γέττος, Φάνης Δίπλας,  Σπύρος Κουβαρδάς, Ελένη  Μποζάκη, Κωνσταντίνος  Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Νίκη Παύλου, Βασίλης Σιδερόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Νάνσυ Χριστοπούλου.

 

Ινφο:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Παραστάσεις κάθε:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή , Σάββατο στις 21:00

Κυριακή στις 19:00

1 Ιανουαρίου 2018 στις 21:00

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

27-28-29-30 Δεκεμβρίου 2017

1-2-4-5-6-7-10-11-12-14 Ιανουαρίου 2018

Πληροφορίες-Κρατήσεις 2610 273613, www.dipethepatras.gr

&www.ticketservices.gr