ΠΑΤΡΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ σε τηλέφωνα που συστήνονται ως υπηρεσία Υπουργείου - Ζητάνε ηλικίες και διευθύνσεις

Σε μια εποχή γενικευμένου παραλογισμού, δεν μπορείς να είσαι ποτέ βέβαιος για αυτό που θα ακούσεις στην άλλη άκρη της γραμμής. Ούτε σε τι αυτό αποσκοπεί.

Κάπως έτσι έχουμε βρεθεί να σηκώνουμε τηλέφωνα σε ντίλερ εταιριών κινητής τηλεφωνίας, σε ανακοινώσεις κερδών κέρδη που μας τα γνωστοποιεί περιχαρής τηλεφωνητής καλώντας μας να πάρουμε τηλέφωνο για να τα «παραλάβουμε» και σε… εκπροσώπους της ΕΦΕΕ, που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας για να ζητήσουν στοιχεία μαθητών στο όνομα του Υπουργείου Παιδείας!

Διότι ο καλός απατεώνας δεν είναι πάντα καλά ενημερωμένος. Μερικές φορές μάλιστα συμπεριφέρεται ως κλασικός βλαξ.

Το νέο τηλεφαινόμενο που έκανε «ντριν» σε πολλά σταθερά των Πατρών, αφορά λοιπόν έναν «εκπρόσωπο» της ΕΦΕΕ που μετατράπηκε από αλλοτινά παντοδύναμο πανελλαδικό σωματείοτων φοιτητών σε… υπηρεσία του Υπουργείου παιδείας.

Το σκηνικό έχει ως εξής: Χτυπάει τηλέφωνο οποιαδήποτε πρωινή ή και απογευματινή και βραδινή ώρα και στην άλλη άκρη της γραμμής μια ευγενέστατη κοπέλα, η οποία καλεί από απόρρητο αριθμό, σε καλοχαιρετάει με το όνομά σου, το οποίο αντιστοιχεί στο όνομα του συζύγου, σε περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με ζευγάρια, ή σε ό,τι τέλος πάντων αναγράφεται στον τηλεφωνικό κατάλογο.

Η νεαρή συστήνεται ευθύς αμέσως ως εκπρόσωπος της ΕΦΕΕ, η οποία όπως λέει  επιθυμεί  να στείλει ενημερώσεις στους γονείς για τις δρομολογούμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αν τη ρωτήσεις τι εστί ΕΦΕΕ, θα σου πει ότι είναι μια υπηρεσία του υπουργείου που έχει να κάνει με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μια και η ΕΦΕΕ του Υπουργείου ξέρει το επώνυμό σου αλλά δεν ξέρει αν έχεις παιδιά, ούτε σου εξηγεί πως σε βρήκε, σε ρωτάει αν διαθέτεις απογόνους, ποια είναι τα ονόματά τους, ποιας ηλικίας είναι αυτοί και ποια η ταχυδρομική σου διεύθυνση.

Πατρινοί που τα τηλέφωνά τους κουδούνισαν  βράδυ ξαφνιάστηκαν με την ...διανυκτερεύουσα υπηρεσία του υπουργείου και την ρώτησαν πως και συμβαίνει κάτι τέτοιο με το ελληνικό δημόσιο, για να λάβουν την απάντηση ότι αυτή ειδικά η υπηρεσία λειτουργεί έως τις 9 το βράδυ προκειμένου να προλάβει να φέρει εις πέρας το έργο της ενημερώσεως των μαθητών για τις δρομολογούμενες αλλαγές στην παιδεία.

Αν αντιληφθείς την απάτη και την στριμώξεις πολύ, ιδίως αν της πεις ότι δεν νοείται υπηρεσία του υπουργείου που να κάνει χρήση τηλεφώνων που βρήκε στον τηλεφωνικό κατάλογο, τότε  η ευγενέστατη κοπέλα σου κλείνει το τηλέφωνο κατάμουτρα.

Τα τηλέφωνα της… ΕΦΕΕ, τα οποία έχουν γίνει σε πολλούς Πατρινούς, ορισμένους από τους οποίους έχουν θορυβήσει, μπορεί να είναι από το πιο απλό, δηλαδή από ένα φροντιστήριο που βρήκε έναν αστείο τρόπο να μαζέψει διευθύνσεις για να στείλει φυλλάδια, μέχρι πιο επικίνδυνες καταστάσεις, καθώς ζητούνται στοιχεία για παιδιά και διευθύνσεις.

Για αυτό το λόγο συνιστάται μεγάλη προσοχή και βεβαίως κρίνεται ως απαγορευτική η παράδοση στοιχείων ή διεύθυνσης στην άγνωστη ευγενή που στην πορεία χάνει τους καλούς της τρόπους.