ΠΑΤΡΑ: Προβλήματα με το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία-Κλειστά σχολεία στις ορεινές περιοχές

Αγώνα δρόμου δίνει ο Δήμος Πατρέων για να προμηθευτούν όλα τα σχολικά συγκροτήματα πετρέλαιο θέρμανσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κατανάλωση φέτος έχει ξεπεράσει αυτή της περσινής χρονιάς, παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα του σχολικού έτους.

Η τροφοδοσία των σχολείων σύμφωνα με την Αντιδημαρχεία Παιδείας γίνεται με εντατικούς ρυθμούς και παρουσιάστηκε πρόβλημα μόνο σε 1-2 σχολεία των ορεινών περιοχών του Δήμου, όπου χρειάστηκε να μειώσουν το ωράριο τους, λόγω αυξημένης κατανάλωσης που «άδειαζε» τις δεξαμενές. Ακόμα και σε αυτά τα συγκροτήματα πάντως, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε την ίδια μέρα.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  Ανδρέας Αθανασόπουλος, δήλωσε :«Η τροφοδοσία των σχολείων του Δήμου Πατρέων με πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται σε εξαιρετικά ικανοποιητικό βαθμό. Γίνεται με εντατικούς ρυθμούς τις τελευταίες μέρες η τροφοδοσία παρά την υποχρηματοδότηση των Δήμων.

Υπάρχει μείωση της τάξης του 62% στους Δήμους για έξοδα στον τομέα της εκπαίδευσης, ο Δήμος Πατρέων όμως έχει προβλέψει και εξοικονομήσει ένα κεφάλαιο από τον Δημοτικό προϋπολογισμό , ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε τέτοιες ανάγκες.

Όπως καταλαβαίνεται, τα αιτήματα φέτος καθώς και οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες, αλλά ο Δήμος έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στο 100%.Χαρακτηριστικά πέρσι όλα την χρονιά δαπανήθηκαν 260 τόνοι πετρελαίου στα 264 σχολεία του Δήμου, ενώ φέτος έχουν ήδη δαπανηθεί 290 τόνοι και βρισκόμαστε στα μισά του χειμώνα.

Οι υπάλληλοι του Δήμου δουλεύουν 20 ώρες το 24ωρο για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Μέχρι στιγμής 1-2 συγκροτήματα έχουν αναγκαστεί να μειώσουν το ωράριο τους λόγω των δεξαμενών που άδειαζαν, στα ορεινά τμήματα του Δήμου. Ακόμα και σε αυτά τα συγκροτήματα το θέμα λύθηκε άμεσα και από την επόμενη μέρα λειτούργησαν κανονικά.

Δεν υπάρχουν κλειστά Σχολεία από έλλειψη πετρελαίου στις δεξαμενές, παρά μόνο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σήμερα 23 σχολεία στο Δήμο παρέμειναν κλειστά, κυρίως στις ορεινές περιοχής του Δήμου και κατά κανόνα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά , που είναι πιο ευπαθείς οι ομάδε, ενώ 7 σχολεία άνοιξαν στις 10:00 αντί για τις 8:00, που ήταν προγραμματισμένο, λόγω του πάγου κυρίως και της επικινδυνότητας στην πρόσβαση».