ΠΑΤΡΑ: Πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη των 14 εργαζομένων στο Δήμο, με την μέθοδο της κλήρωσης | dete

ΠΑΤΡΑ: Πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη των 14 εργαζομένων στο Δήμο, με την μέθοδο της κλήρωσης

Με τη μέθοδο της κλήρωσης έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο η πρόσληψη 14 εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων, με δίμηνη σύμβαση έργου.

Κατά τη διαδικασία της κλήρωσης –πρωτόγνωρη για τον Δήμο Πατρέων- παρόντες ήταν και όλοι οι αιτούντες.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος είχε εκ του νόμου το δικαίωμα να προβεί σε απευθείας ανάθεση έργου, αλλά προτίμησε τη διαδικασία της κλήρωσης έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία αδικίας.

Από την πλευρά τους οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Στάμος και Διονύσης Πλέσσας, που διενήργησαν την κλήρωση, επεσήμαναν προς τους αιτούντες ότι, δεν αποτελεί επιλογή της Δημοτικής Αρχής η δίμηνη απασχόληση εργαζομένων. Πάγια θέση της ήταν και παραμένει, η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα. Είναι γνωστό ωστόσο, ότι αυτό αντίκειται στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Δημοτική Αρχή σε κάθε ευκαιρία αντικρούει αυτή την τακτική και συνεχίζει να διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

 

Οι 14 προσληφθέντες διμηνίτες, θα απασχοληθούν: Πέντε (5) ως οδηγοί βυτιοφόρων, ένας (1) ως οδηγός τρακτέρ και οκτώ (8) ως εργαζόμενοι στα Δημοτικά Κοιμητήρια, για εργασίες πυροπροστασίας.