ΠΑΤΡΑ: Πολιτική η κηδεία για τον Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο – ΦΩΤΟ | dete

ΠΑΤΡΑ: Πολιτική η κηδεία για τον Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο - ΦΩΤΟ

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και παρουσία συγγενών φίλων και συναγωνιστών του από το χώρο της Αριστεράς έγινε σήμερα στο πρώτο δημοτικό νεκροταφείο της Πάτρας η πολιτική κηδεία του Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλου.

Παρόντες για τον τελευταίο αποχαιρετισμό, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας δεκάδες συνάδελφοί του από την ΔΕΥΑΠ, συναγωνιστές του από την ΔΗΜΑΡ και την ευρύτερη Αριστερά.

Συνάδελφοί του μάλιστα είχαν να θυμηθούν οτι κατά την αποχώρησή του από την ΔΕΥΑΠ τους είχε παροτρύνει λέγοντάς τους: "Το νερό και τα μάτια σας"

Τον Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλο αποχειρέτησαν με επικηδείους ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και η τελετή έκελισε μελωδικά με ήχους κλαρίνου, που φέρεται να ήταν επιθυμία του εκλιπόντος.

Όλοι τους είχαν να πουν για την εντιμότητα του, την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισε την περιπέτεια της υγείας του και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Ο Παναγιώτης Παπαθεοδωρόπουλος πάλεψε γενναία ως το τέλος πάλεψε, δίνοντας ο ίδιος κουράγιο στον εαυτό του, αλλά  και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Τον τελευταίο χρόνο δοκιμάστηκε σκληρά από σοβαρή ασθένεια, την οποία προσπαθούσε να νικήσει. Τις τελευταίες εβδομάδες η πορεία ήταν αρνητική, κάτι που μοιράστηκε στις 12 Ιουνίου με τους διαδικτυακούς του φίλους:

"Ετσι που παμε διορθωνεται το ενα χαλάει το αλλο. Μαστορα πες μας αν αξιζει ή το παμε για ανταλλακτικα"  είχε γράψει στο facebook, εισπράττοντας ατέλειωτη αγάπη και θερμά μηνύματα συμπαράστασης από άνθρώπους όχι φίλους τους διαδικτύου, αλλά πραγματικούς φίλους, που είχε αποκτήσει στη διαδρομή της ζωής του και μέσω του διαδικτύου ήταν διαρκώς δίπλα του. Παρακολουθούσαν διακριτικά την πορεία του και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να του δώσουν δύναμη.

Ο Παναγιώτης Παπαθεοδωρόπουλος ήταν επί σειρά ετών εργαζόμενος στη ΔΕΥΑΠ, απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα για λόγους υγείας ως Διευθυντής.

Διετέλεσε  γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Αχαΐας.

Αγωνιστής της αριστεράς και ακεραιος χαρακτήρας.

Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Γαλλικών Σοφία Σπανογιάννη και είχαν αποκτήσει μία κόρη την Ανδριανή.

Μία από τις μεγάλες του "αγάπες" ήταν η καλλιτεχνική φωτογραφία στην οποία έβρισκε διέξοδο ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες.