ΠΑΤΡΑ: Πληρώνει τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητο που έχει… χάσει εδώ και 15 χρόνια! | dete

ΠΑΤΡΑ: Πληρώνει τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητο που έχει... χάσει εδώ και 15 χρόνια!

Δεν υπάρχει αυτό που ζει γνωστός Πατρινός, ο οποίος πληρώνει κάθε χρόνο τέλη κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο που είχε κάποτε, το...έχασε πριν από περίπου 15 χρόνια, και έκτοτε δεν ξέρει τι απέγινε!
Απίστευτο, κι όμως αληθινό. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν όταν (όπως ο ίδιος διατείνεται) είχε παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του επί μακρύ χρονικό διάστημα σε κεντρική περιοχή της Πάτρας. Καμία απολύτως ένδειξη δεν υπήρχε ότι αυτό ήταν εγκαταλελειμμένο, εφόσον είχε κανονικά τις πινακίδες του, κολλημένο στο παρμπρίζ το σήμα τελών κυκλοφορίας, και στο εσωτερικό τουτην άδεια κυκλοφορίας του. Μέχρι που μια μέρα το αυτοκίνητο έκανε ξαφνικά φτερά!
Το μυαλό του καθενός θα πήγαινε στη σκέψη ότι τού το έκλεψαν. Όμως, ο ιδιοκτήτης του ισχυρίζεται ότι έχει μαρτυρίες ότι το μάζεψε κάποιο από τα συνεργεία που περισυλλέγουν τα εγκαταλελειμμένα ΙΧ. Αλλά στο σημείο αυτό τα πράγματα περιπλέκονται, διότι όποιος εργολάβος κι αν εργάζεται για τον προαναφερόμενο σκοπό, για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων, δεν μπορεί να σηκώσει με γερανό κανένα αυτοκίνητο που φέρει τις πινακίδες του. Τι έχει, λοιπόν, συμβεί;

Να του έκλεψαν τις πινακίδες;

Κατά μία εκδοχή, ενδέχεται να τού έκλεψαν τις πινακίδες, χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθεί, και στη συνέχεια κάποιο συνεργείο να περισυνέλεξε το αυτοκίνητο του θεωρώντας ότι αυτό ήταν παρατημένο, όπως άλλωστε συμβαίνει με εκατοντάδες ΙΧ που έχουν εγκαταλειφθεί στο εκτεταμένο πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας.
Όπως ήταν φυσικό, ο ίδιος άρχισε να ψάχνει τι απέγινε το αυτοκίνητο του, βρίσκοντας στο τέλος, βάσει του πλαισίου, και πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ότι αυτό κατέληξε στην... Ξερόλακα!
Στο μεταξύ, όμως, είτε λόγω του ότι έμπλεξε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας είτε ότι ο ίδιος δεν κινήθηκε όπως έπρεπε, το αυτοκίνητο φέρεται να βρίσκεται κανονικά στην κατοχή του, και ο ίδιος να πληρώνει επί σχεδόν μια 15ετία τέλη κυκλοφορίας για ένα ΙΧ που πλέον δεν έχει!

Θέλει απεγνωσμένα να ξεμπλέξει
γιατί φοβάται τα χειρότερα

Ωστόσο, υπάρχει κι ένα πολύ κακό σενάριο, το χειρότερο όλων, πουείναι συνέχεια του προηγούμενου. Ποιο είναι αυτό; Αυτοί που του έκλεψαν (εάν τού έκλεψαν) τις πινακίδες να τις έχουν τοποθετήσει σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο και να κυκλοφορούν μ’ αυτό, σαν να μην τρέχει τίποτα, με πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, φυσικά στο όνομα του! Κάτι που σημαίνει ότι στο ενδεχόμενο ενός δυστυχήματος ο ίδιος θα βρεθεί για τα καλά μπλεγμένος και θα κληθεί να αποδείξει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν είναι... ελέφαντας. Κι επειδή όλα είναι πιθανά, ακόμη κι αυτό το ακραίο αλλά εξίσου πιθανό σενάριο, έχει χάσει τον ύπνο του, θέτοντας ως προτεραιότητα του να ξεμπλέξει απ’ αυτήν την ιστορία το συντομότερο δυνατό!