ΠΑΤΡΑ: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο για την 43χρονη Γεωργία Γκοτσοπούλου | dete

ΠΑΤΡΑ: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο για την 43χρονη Γεωργία Γκοτσοπούλου

Ήσαν όλοι εκεί… Φίλοι και συγγενείς, συνάδελφοι, γείτονες και πολλοί άλλοι. Και όλοι τους, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν χθες την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Γεωργία Γκοτσοπούλου – Κωτσοπούλου που αναχώρησε πολύ πρόωρα για το «μεγάλο ταξίδι», νικημένη από την ασθένεια που πριν λίγους μήνες της χτύπησε την «πόρτα» της ζωής.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πετρωτού και πλήθος κόσμου συμπαραστάθηκε στο βαρύ πένθος των δικών της ανθρώπων και κυρίως, των γονέων της, αλλά και του συζύγου της Δημήτρη.

Η Γεωργία, μόλις στα 43 της, είχε διαγράψει μια σημαντική πορεία. Με αγάπη για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, αλλά και με πάθος για τη λογοτεχνία και για τα γράμματα. Άλλωστε ήταν μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών και μάλιστα, το 2008 είχε αποσπάσει το Α΄ Βραβείο Διηγήματος από την Ακαδημία Αθηνών για τη νουβέλα της με τίτλο: «Το όνειρο». Επίσης, η πρώτη συλλογή διηγημάτων που κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Νερό στις ρίζες» έτυχε θερμής αποδοχής από το Πατρινό κοινό και κολακευτικών λόγων από τους κριτικούς.

Ταυτόχρονα όμως ήταν και μία γυναίκα με πάθος για τη ζωή. Δημιούργησε μία όμορφη οικογένεια με τον Δημήτρη Κωτσόπουλο και έφερε στον κόσμο τρία παιδιά που υπεραγαπούσε. Μάλιστα, το τελευταίο της «βλαστάρι» δεν είχε προλάβει καν να το βαπτίσει όταν την «χτύπησε» η ασθένεια, την οποία και αντιπάλεψε με γενναιότητα, χωρίς όμως επιτυχία. Και είναι αυτά τα παιδιά, η ελπίδα και η παρηγοριά όλων για την μεγάλη και δυσαναπλήρωτη απουσία. Η Γεωργία έμελε να φύγει νωρίς, όμως άφησε πίσω της την πιο γλυκιά «σπορά»…