ΠΑΤΡΑ: Πλήθος κόσμους στην εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας για την κεντρική εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αχαΐα που αφορούσε τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρει:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αχαΐα, την Κυριακή 10 Δεκέμβρη, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Αχαΐας και ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ, με τις Τομεακές Οργανώσεις Εργαζομένων, Μαθητών, ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.

 

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου, η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι "η Ιστορία δεν έχει πει ακόμα τον τελικό της λόγο για την επαναστατική ανατροπή που επέφερε στην στην κοινωνική πρόοδο, η Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία, πριν ένα αιώνα. Το πόσο βαθιά έσκαψε την οικονομική και κοινωνική οργάνωση της ανθρωπότητας κρύβεται πίσω από την αντεπανάσταση και την καπιταλιστικοποίηση που ακολούθησε. (...) Η μεγαλύτερη και μοναδική κατάκτηση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ήταν η εξάλειψη της ανεργίας, η εξασφάλιση εργασίας ανάλογης με την τεχνική ή επιστημονική ή καλλιτεχνική ειδίκευση, αλλά και - ως ένα βαθμό - η συνεχής δυνατότητα που έδινε το κράτος για νέα εξειδικευμένη γνώση, μεταπήδηση σε άλλο εργασιακό αντικείμενο, πιο επιτελικό. (...) Το ΚΚΕ μέρα τη μέρα, στιγμή τη στιγμή, δίνει τη μάχη της ιδεολογικής, θεωρητικής και πρακτικής κατάκτησης και επιβεβαίωσής του ως επαναστατικής πρωτοπορίας. (...) Ο σημερινός συσχετισμός μεταξύ των δυνάμεων του καπιταλισμού και εκείνων του σοσιαλισμού είναι πρωτόγνωρος. Όμως το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός και όπως λέει ο ποιητής <<Το μέλλον δεν θα'ρθει από μονάχο του, ...αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς>>."

 

Μετά την ομιλία, ακολούθησε αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση, από το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων, με το συγκρότημα και τη χορωδία της ΚΝΕ. Τις χορογραφίες επιμελήθηκαν η Μιλένα Σινελνίκοβα, για τα ρώσικα τραγούδια και ο Χρήστος Γιαννόπουλος, για τα ελληνικά, καθώς και για τη συνολική επιμέλεια του αφιερώματος, το οποίο περιείχε και βίντεο και απαγγελίες ποιημάτων. Με παρατεταμένα χειροκροτήματα επιβράβευσε το κοινό την ομολογουμένως εντυπωσιακή παράσταση.

 

Τα βλέμματα επίσης έκλεψε η μεγάλη έκθεση γραμματοσήμων και ντοκουμέντων από την ΕΣΣΔ, η οποία είναι μέρος της συλλογής του Θοδωρή Νικολάκη, η οποία λειτούργησε στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου, έως την Τρίτη 12 Δεκέμβρη. πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στην έκθεση που είχε διαμορφωθεί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η μεγάλη ποικιλία των αυθεντικών γραμματοσήμων που εκτέθηκαν στο χώρο, όπου η παρουσία του ίδιου του συλλέκτη, βοήθησε στο να φωτιστούν πλευρές της ιστορίας τους. Στο χώρο επίσης, εκτέθηκαν και αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της Ευρώπης (Πόπης) Τσούδη.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας και τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής της Πάτρας, με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη, δήμαρχο Πατρέων.