ΠΑΤΡΑ – Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ταξιδεύοντας στα ραδιοκύματα» | dete

ΠΑΤΡΑ - Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ταξιδεύοντας στα ραδιοκύματα»

Ένα βιβλίο γεμάτο με τις αναμνήσεις του μαρκόνη Χρήστου Μαλανδράκη, με τίτλο «Ταξιδεύοντας στα ραδιοκύματα», θα παρουσιάσουν στην Πάτρα το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» και οι εκδόσεις Γαβριηλίδης τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, ώρα 8.30 μ.μ.Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου (Φιλοποίμενος 36-42), δίπλα στο βιβλιοπωλείο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καπετάνιος Παναγιώτης Μεντζελόπουλος και ο μεταγραφέας και επιμελητής των κειμένων Άρης Μαλανδράκης. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Λέσχης Φαέθων.

Ο μαρκόνης, ο ασυρματιστής των καραβιών, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση για τον χώρο της θάλασσας. Ήταν το αυτί και η φωνή του κάθε πλοίου, μέχρι που εμφανίστηκε η δορυφορική επικοινωνία και η κατάργηση των ασυρμάτων, με την είσοδο του 21ου αιώνα. Για όλα όσα είδε και έζησε στη μακρόχρονη καριέρα του ως ασυρματιστής του εμπορικού ναυτικού μίλησε ο Χρήστος Μαλανδράκης (1910 – 2007) στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Αληθινές ιστορίες, που άλλοτε θυμίζουν επεισόδια ενός πρωτότυπου National Geographic κι άλλοτε δίνονται με χιούμορ, μεταφέροντας τις ναυτικές συνήθειες και τα έθιμα λαών όλου του κόσμου.

Τις κατέγραψε και τις συνέδεσε ο γιος του μαρκόνη, δημοσιογράφος Άρης Μαλανδράκης, που διατήρησε τον προφορικό τόνο και την αυθεντικότητά τους, προσφέροντας στο τέλος του βιβλίου κι ένα Λεξικό της Θάλασσας για μια ακόμα καλύτερη επαφή με αυτό τον γοητευτικό και περιπετειώδη κόσμο".