ΠΑΤΡΑ: Παρκάρεις… με δική σου ευθύνη για ό,τι συμβεί! | dete

ΠΑΤΡΑ: Παρκάρεις… με δική σου ευθύνη για ό,τι συμβεί!

Ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς γράφουν στα «ψιλά γράμματα» ορισμένοι ιδιοκτήτες πάρκινγκ για να αποποιηθούν πάσα ευθύνη προκύψασα σε σχέση με τυχόν ζημιά στο όχημα του πελάτη τους.

Αναγνώστης του «Κόσμου» μας έφερε απόδειξη από ιδιωτικό πάρκινγκ το οποίο φαίνεται ότι έχει θεσπίσει δικούς του κανόνες και όρους και τους οποίους θα πρέπει να αποδεχθεί ο πελάτης – ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, με την παραλαβή της απόδειξης πληρωμής. Γράφει η απόδειξη:

«Προσοχή: Ο κάτοχος του εισερχόμενου αυτοκινήτου αποδέχεται ανεπιφύλακτα ότι η επιχείρηση του parking:

α. Δεν ευθύνεται για ζημιές που τυχόν προκύψουν από κλοπές, διαρρήξεις, πυρκαγιά και συγκρούσεις.

β. Παρέχει χώρο μόνο για στάθμευση και όχι για φύλαξη

γ. Η είσοδος, στάθμευση και έξοδος του αυτοκινήτου γίνεται μόνο με ευθύνη του κατόχου του

δ. Οι κίνδυνοι αστικής ευθύνης εκ της κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο parking από τον αρμόδιο υπάλληλο, βαρύνουν τον πελάτη».

Για τις τρεις πρώτες επισημάνσεις που περιγράφονται στο πρωτότυπο αυτό «συμφωνητικό» δεν χρειάζονται σχόλια. Άλλωστε έχει εκδικαστεί και υπόθεση εταιρείας που είχε πάρκινγκ και σε αυτό συνέβη κλοπή και η οποία τελικά δικαιώθηκε. Όμως είναι δυνατόν να οδηγεί το αυτοκίνητο ο υπάλληλος του πάρκινγκ και αν προκαλέσει ζημιά να φέρει την ευθύνη ο ιδιοκτήτης;

Μετά από όλα αυτά, ένα είναι σίγουρο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να διαβάζουμε όλα τα …ψιλά γράμματα! Γιατί αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι, τότε ο υπαίτιος, …μπορεί να βγει και από πάνω! Και σε τέτοιες περιπτώσεις σίγουρα σε αναγκάζουν …να τραβάς τα μαλλιά σου!