ΠΑΤΡΑ: Παρέμβαση Πλάτωνα Μαρλαφέκα για τις τσούχτρες | dete

ΠΑΤΡΑ: Παρέμβαση Πλάτωνα Μαρλαφέκα για τις τσούχτρες

Ενορχηστρώνονται οι κινήσεις για την άμβλυνση των συνεπειών που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της εστίασης από τις τσούχτρες. Παρέμβαση στον Δήμο Πατρέων έκανε το Επιμελητήριο Αχαΐας, με την οποία ζητάει απαλλαγή των επαγγελματιών από το τέλος χρήσης του αιγιαλού για το 2017.
Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, και έχει αποδέκτη τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Μελά, γίνεται ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το φετινό καλοκαίρι.
«Η πτώση του τζίρου των καταστημάτων αυτών είναι κάθετη και το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς οι επιχειρηματίες είχαν επενδύσει για τη θερινή περίοδο αλλά και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και η μοναδική τους επαγγελματική ενασχόληση» αναφέρει ο Πλ. Μαρλαφέκας και ζητάει απαλλαγή του τέλους (20 ευρώ/τ.μ.) για το 2017 και μείωση για το 2018 και μετά («καθώς θεωρείται υπερβολικό αν συγκριθεί με τις χρεώσεις σε άλλους δήμους»).

 

ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ
Αναγκαία θεωρεί τη στήριξη των επαγγελματιών εστίασης από την πολιτεία η Αθηνά Τραχήλη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Σε παρέμβασή της τονίζει ότι θα πρέπει να απαλλαγούν από τέλη και φόρους για τη χρήση του αιγιαλού, «καθώς το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν έχει χαθεί για τα καταστήματα που συνδέουν τη λειτουργία τους με την παρουσία λουόμενων».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Ψηφίζουμε μπάνιο» υποστηρίζει ο αιγιώτης δικηγόρος Γιάννης Μεντζελόπουλος και με την ιδιότητα του κολυμβητή (από Μάιο μέχρι Νοέμβριο) συνιστά να μην μας καταλαμβάνει ο φόβος. «Ας τολμήσουμε» μας προτρέπει και καταλήγει: «Ενας Αύγουστος έμεινε για τους πιο πολλούς».