ΠΑΤΡΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση | dete

ΠΑΤΡΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση

Αύριο Τρίτη 12 Ιούνη στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση παράσταση διαμαρτυρίας της Δημοτικής Αρχής με την συμμετοχή κατοίκων του Δήμου, που η κυβέρνηση και η ΔΕΗ, τους έχουν διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, απαιτώντας κανένα λαϊκό σπίτι να μην μείνει στο σκοτάδι, καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα.

Η ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα, έχει πολλαπλασιάσει τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχές, λαϊκές οικογένειες που οι περισσότερες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, σοβαρές αναπηρίες, ασθενείς που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου, ενώ αφαιρεί και τους μετρητές από τα ρολόγια.

Θυμίζουμε ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που συγκροτήθηκε με βάση την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και αποτελείται από τον εκπρόσωπο του Δήμου, Αντιδήμαρχο Υγείας Πρόνοιας, Δημήτρη Πελεκούδα, εκπρόσωπο του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και εκπρόσωπο του διαχειριστή του δικτύου (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), εξετάστηκαν  αιτήσεις  πολιτών που τους έχει γίνει διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2018,  για να τύχουν του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος προκειμένου να επανασυνδέσουν  το ρεύμα τους.

Από τις 10 αιτήσεις όμως που ήταν προς εξέταση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, τα μέλη της επιτροπής – εκπρόσωποι της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ  ενέκριναν να λάβει το ειδικό βοήθημα μόνο ένας. Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής μειοψήφησε  ζητώντας να υπαχθούν όλοι, ώστε να λάβουν το εφάπαξ ειδικό βοήθημα.

Κανένας από τους αιτούντες δεν αρνείται να πληρώσει αν και πρόκειται για απολυμένους, μακροχρόνια άνεργους, με μερική απασχόληση, δικαιούχους ΚΕΑ, ΑΜΕΑ, φτωχούς αγρότες ή μικρομεσαίους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.