ΠΑΤΡΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας δασκάλων και νηπιαγωγών σήμερα για τα ολοήμερα σχολεία | dete

ΠΑΤΡΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας δασκάλων και νηπιαγωγών σήμερα για τα ολοήμερα σχολεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν την Παρασκευή 13 Μαιου, δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί για τις αλλαγές στα δημοτικά, ολοήμερα σχολεία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, "μετά τη διαφαινόμενη κατάργηση τμημάτων Ένταξης και τμημάτων Νηπιαγωγείων στο στόχαστρο της Κυβέρνησης μπήκε το Ολοήμερο Σχολείο και τα σχολεία ΕΑΕΠ.

Ενώ, υποτίθεται πως εξελίσσεται διάλογος για την Παιδεία, ο κ. Φίλης αιφνιδιαστικά (σε περίοδο διακοπής των σχολείων) περικόπτει διδακτικά αντικείμενα από το ωρολόγιο πρόγραμμα, καταργεί την πρωινή ζώνη, καταργεί το δάσκαλο του ολοήμερου, βάζει προϋποθέσεις φοίτησης στο Ολοήμερο σχολείο που αποκλείει την πλειοψηφία των μαθητών και υποβαθμίζει περισσότερο το δημόσιο σχολείο.

Μοναδικός στόχος η περικοπή εκπαιδευτικών για να επουλωθούν τα διαπιστωμένα κενά των σχολείων. Την επόμενη σχολική χρονιά χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές θα μείνουν άνεργοι και θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία σε μεταθέσεις και αποσπάσεις μονίμων συναδέλφων. Αποκλείονται μαθητές από το ολοήμερο σχολείο και υποβαθμίζεται η παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

την Παρασκευή 13/5 και ώρα 2 μ. μ.

οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να είναι εκεί".