ΠΑΤΡΑ: Πάει πίσω ο ποδηλατόδρομος! Απεσύρθη η συζήτηση του θέματος… λόγω πιάτσας ταξί | dete

ΠΑΤΡΑ: Πάει πίσω ο ποδηλατόδρομος! Απεσύρθη η συζήτηση του θέματος... λόγω πιάτσας ταξί

Σε κάτι από τη φράση «ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω» παραπέμπει πλέον το σκηνικό, σε ότι αφορά στη προώθηση και υλοποίηση του σχεδιασμού για την κατασκευή του πρώτου ουσιαστικού ποδηλατόδρομου στην τρίτη πόλη της χώρας.

Το θέμα αποσύρθηκε αιφνιδιαστικά χθες από την επιτροπή κυκλοφοριακού σχεδιασμού, του Δήμου Πατρέων, μετά την αντίδραση του σωματείου ιδιοκτητών ταξί. Μήλο της έριδος αλλά και αιτία για να «μπλοκαριστεί» η συζήτηση, το γεγονός ότι από τον προβλεπόμενο σχεδιασμό ο ποδηλατόδρομος θα διερχόταν από σημείο της οδού Νόρμαν, στο οποίο υπάρχει πιάτσα ταξί και η οποία εν δυνάμει θα καταργείτο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος μετά την έντονη αντίδραση των αυτοκινητιστών απέσυρε το θέμα. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο και επί πόσο, τα συντεχνιακά συμφέροντα  ιδιαίτερα όταν είναι ελάσσονος σημασία – η πιάτσα θα μπορούσε να μεταφερθεί – μπορούν να μπλοκάρουν και να καθυστερούν την κατασκευή έργων τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής σε μία πόλη, η οποία ασφυκτιά υπό το βάρος του κυκλοφοριακού φόρτου.