ΠΑΤΡΑ: Πάει Βρυξέλλες ο Εμφιετζόγλου για να διαμαρτυρηθεί για την Πατρών Πύργου | dete

ΠΑΤΡΑ: Πάει Βρυξέλλες ο Εμφιετζόγλου για να διαμαρτυρηθεί για την Πατρών Πύργου

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση της Πατρών-Πύργου, εάν ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής ακυρώσει τις υπάρχουσες συμβάσεις του έργου και το αναθέσει στην Ολυμπία Οδό, εμφανίζεται ο εργολάβος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Ο κατασκευαστής Δημοσίων Έργων που μέσω κοινοπραξίας  έχει πάρει δύο από τα 8 κομμάτια του δρόμου, μεταβαίνει, μέσα στον μήνα, στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκθέσει επισήμως τις θέσεις του.

Στις 20 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί, στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κοισιόν με την υπεύθυνη για τα έργα υποδομής, κυρία Κατριέν Ντεμαρέζ.

Ο  κ. Εμφιετζόγλου ζήτησε την συνάντηση προκειμένου να εκθέσει στην υπεύθυνη της Κομισιόν την άποψη της άλλης πλευράς και να εξηγήσει:

1ον: Ότι υπάρχουν εγκεκριμένες συμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες έχουν κυρωθεί και από την ελληνική Βουλή.

2ον: Ότι εκτιμά πως κάθε λύση που προτείνεται από την πλευρά του Υπουργείου για λύση των συμβάσεων και παραχώρηση του έργου στην Ολυμπία Οδό είναι παράνομη και

3ον: Ότι ο ίδιος και οι εταιρείες που εκπροσωπεί δεν προτίθεται να κάνει πίσω, δεν θα δεχθεί τις αποζημιώσεις που υπόσχεται ο κ. Καραμανλής, κατά συνέπεια θα προσφύγει στα ελληνικά κι ευρωπαϊκά δικαστήρια με ότι αυτό συνεπάγεται για την σημαντική καθυστέρηση εκτέλεσης της Πατρών-Πύργου.