ΠΑΤΡΑ: Ο Iron Man των Αραχωβιτίκων! Πέρασε στα 96 το φαράγγι της Σαμαριάς | dete

ΠΑΤΡΑ: Ο Iron Man των Αραχωβιτίκων! Πέρασε στα 96 το φαράγγι της Σαμαριάς

Και ποιος δεν γνωρίζει στην Πάτρα τον Ανδρέα Πολυχρονόπουλο. «Είμαι 96 ετών» μας είπε με καμάρι μπαίνοντας στα γραφεία της εφημερίδας. Ο «Κόσμος» έχει ξαναγράψει για τον βετεράνο των δρόμων, καθώς είναι αθλητής… μέχρι και σήμερα! Και μάλιστα αθλητής μεγάλων αποστάσεων. Εχει διατελέσει δύο φορές πρωταθλητής κόσμου στη Βουδαπέστη σε ηλικία 90 ετών και στην Γαλλία πριν 3 χρόνια. Προ μερικών εβδομάδων όμως κατέρριψε ένα ακόμη προσωπικό του ρεκόρ ο “Iron man’ των Αραχωβιτίκων. Κατάφερε να κατέβει το φαράγγι της Σαμαριάς, μήκους 17 χιλιομέτρων, κακοτράχαλο και με δύσκολα μονοπάτια και πάνω από όλα με κατηφόρες που ακόμη και ένας νέος… θέλει «κότσια» για να κατέβει!

 

Δασικοί υπάλληλοι με χρόνια υπηρεσία στο φαράγγι δήλωσαν πως «είναι η πρώτη φορά που βλέπουν έναν άνθρωπο τέτοιας ηλικίας να περπατάει και τα 17 χλμ!

 

Ζητήσαμε από τον κ. Πολυχρονόπουλο να μας μιλήσει για την εμπειρία του, τον άθλο του. «Φάρμακα δεν παίρνω, αλλά προσέχω το διαιτολόγιο όσο τίποτα άλλο, ειδικά πώς θα είναι μαγειρεμένο το φαγητό», μας λέει!

 

Χρειάστηκαν εννέα ώρες για να περάσει το φαράγγι ο κ. Ανδρέας. «Το συζητούσα με ένα φίλο μου που το είχε περάσει πριν από χρόνια. Τον ρωτούσα πώς είναι… «Ευθεία» μου λέει, αλλά μην πας γιατί είναι δύσκολο. Εγώ όμως το είχα αποφασίσει. Ήλθα λοιπόν στα Χανιά, πάω στο φαράγγι και όταν ξεκινάω από την αρχή βλέπω ότι είχε πολλή κάθοδο. Λέω από μέσα μου: “Ανδρέα, ένα και ένα κάνουν δύο. Βάλε τα δυνατά σου να το περάσεις! Η θα περάσεις ή θα πεθάνεις». Τον ακούγαμε και είχαμε μείνει άναυδοι: «Η θα πεθάνεις»; Τον ξαρωτάμε. «Ναι. Η θα πεθάνω» μας λέει με σιγουριά. Όμως στεκόταν μπροστά μας. Ορθιος και γεμάτος ζωή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ