ΠΑΤΡΑ: Ο Τάσος Πάπας στην πόλη του | dete

ΠΑΤΡΑ: Ο Τάσος Πάπας στην πόλη του

 

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2020, θα εμφανιστεί και πάλι στη πόλη του, ο διεθνώς διακεκριμένος Πατρινός σολίστ πιάνου Αναστάσιος Πάππας για δύο συναυλίες στην ενότητα "ΤΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ" την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30/7, στο Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.30.

Ο σολίστ θα συμπράξει με το Κουιντέτο Δημοτικού Ωδείου, του οποίου είναι καθηγητής επί σειρά ετών, σε μια βραδυά αφιερωμένη στον Μπετόβεν, εφόσον παγκοσμίως το 2020 είναι το "Ετος Μπετόβεν", εορτάζοντας τα 250 χρόνια από την γέννησή του.

Άρχισε τις μουσικές του σπουδές με την μητέρα του και αποφοίτησε από την τάξη της Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, λαμβάνοντας δίπλωμα πιάνου με άριστα και Α’ βραβείο παμψηφεί. Ως υπότροφος του Βρετανικού Συμβουλίου και του ιδρύματος «Τζίνα Μπαχάουερ», συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη «Βασιλική Ακαδημία της Μουσικής» στο Λονδίνο κοντά στους V. Latrache και F. Wibaut, από όπου αποφοίτησε με τα διπλώματα  «L.R.A.M.» (Δίπλωμα διδασκαλίας πιάνου), και «Postgraduate Performance Diploma with Merit». (Δίπλωμα Σολίστ με διάκριση).