ΠΑΤΡΑ: Ο ΟΣΕ του νοίκιασε κατάστημα… που έχει «δεσμεύσει» ο Δήμος!

Δεν ξανάγινε! Γνωστός Πατρινός μίσθωσε ακίνητο του ΟΣΕ για την λειτουργία καφέ, ξόδεψε… χιλιάδες ευρώ για να το διαμορφώσει και όταν κατέληξε να απευθυνθεί στον Δήμο για την άδεια, του είπαν… πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία επένδυση γιατί το κτίριο είναι δεσμευμένο!

Πρόκειται για κτίριο του ΟΣΕ που βρίσκεται στην οδό Ανθείας και Σουνίου και το οποίο όπως διαβεβαιώνει ο Δήμος… έχει απαλλοτριωθεί!

Ο Δήμος με έγγραφό του στις 13 Σεπτεμβρίου επισημαίνει πως σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο πόλεως Πατρών το ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο ως «κοινόχρηστος χώρος» και στους κοινόχρηστους χώρους δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία καμίας επαγγελματικής δραστηριότητας. Αρα ο Δήμος δεν επιτρέπει στον επενδυτή την λειτουργία καφέ.

Ο ίδιος όμως προέβη από τον Ιούνιο στην μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτων από την ΓΑΙΟΣΕ που διαχειρίζεται τα ακίνητα του Οργανισμού. Μάλιστα στο συμβόλαιο ορίζεται 12ετής μίσθωση, το ύψος του μηνιαίου μισθώματος κλπ. Ότι δηλαδή προβλέπεται από το νόμο.

Από εκείνη την ημέρα και επειδή το κτίριο του ΟΣΕ ήταν παλιό, ο επενδυτής άρχισε να ξοδεύει χρήματα για την διαμόρφωσή του. Αλλά και του περιβάλλοντος χώρου. Μέχρι που ολοκλήρωσε τις ενέργειές του, και έφθασε στο σημείο να απευθυνθεί στον Δήμο. Και εκεί… πήρε την κρυάδα!

Ο Πατρινός επιχειρηματίας δεν πίστευε στα αυτιά του (αλλά και τα μάτια του όταν είδε το επίσημο έγγραφο που υπέγραφε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος). Οσα χρήματα είχε ξοδέψει… πήγαιναν στράφι! Και ήσαν πολλά: 580 ευρω για αποξήλωση παλιάς υδραυλικής εγκατάστασης, 900 ευρώ στον μηχανικό, 1400 ευρώ στον διακοσμητή, 430 ευρώ για απολύμανση, 680 ευρώ για μπάζωμα περιβάλλοντος χώρου, 2000 ευρώ για αποξήλωση και καθαρισμό οικοπέδου, 800 ευρώ για αποξήλωση παλαιάς σκεπής, 3.200 ευρώ για νέα σκεπή, 2.600 ευρώ για αγορά πέτρας και οικοδομικών υλικών, 1300 ευρώ για υποστύλωση κτιρίου, 500 ευρώ για σίδερα, 1200 ευρώ για καθαρισμό πέτρας από παλαιό σοβά και πλύσιμο, 1700 ευρώ για αρμοκόλληση πέτρας, 1000 ευρώ για νέους σοβάδες και 1200 ευρώ για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Μαζί με τον ΦΠΑ σύνολο 27.628 ευρώ!

Και η απορία του εύλογη: Μα δεν ήξερε ο ΟΣΕ ότι το ακίνητό του ήταν δεσμευμένο και υπό απαλλοτρίωση με βάση την σχετική απόφαση του Δήμου; Πως προέβη ο ΟΣΕ στην μίσθωσή του; Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως η απαλλοτρίωση του ακινήτου είχε γίνει από το 1988!

Πλέον ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να στείλει εξώδικο στην ΓΑΙΑΟΣΕ και φυσικά ακολουθεί και αγωγή! Με την οποία είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει όσα χρήματα ξόδεψε όλο αυτό το χρονικό διάστημα!