ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Μέρες Σκαγιοπουλείου | dete

ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Μέρες Σκαγιοπουλείου

Με τις μαγικές βραδιές που χάρισαν εξαιρετικοί καλλιτέχνες, ολοκληρώθηκαν οι Μέρες Σκαγιοπουλείου που  πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Την Παρασκευή  (8/9), πραγματοποιήθηκε η συναυλία-αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία «Όταν πιστεύω θάλασσα» με την Χορωδία ΑΝΤΗΧΩ. Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Αντηχώ πλαισίωσαν οι τραγουδιστές Χρήστος Κωνσταντόπουλος και Μαρία Ρούτση. Ήταν μια πρωτότυπη προσέγγιση στη μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία, που έχει ήδη αποσπάσει άριστες κριτικές για την  ιδιαίτερη οπτική στην κατά καιρούς μελοποιημένη ποίηση του από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

Ο Αχαιός Σάκης Παπαδημητρίου συνάντησε τον Βασίλη Λέκκα,  το βράδυ του Σαββάτου (9/9). Χάρισαν στο κοινό μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική, με μουσική και τραγούδια, βγαλμένα μέσα από τη συνεργασία τους, αλλά και την προσωπική τους διαδρομή. Συμμετείχε το Μουσικό Σύνολο «ΗΔΥΦΩΝΟ».

Η ενότητα «Μέρες Σκαγιοπουλείου» ολοκληρώθηκε με την   Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών, την Κυριακή (10/9), με την συναυλία «Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης», 17ος-18ος αιώνας. Η συναυλία ήταν βασισμένη στη  μουσική μας ιστορία, η οποία τόσο παλιά όσο και ο ελληνικός πολιτισμός και πολλοί μουσικοί του θρύλου και της ιστορίας κοσμούν την αρχαία και βυζαντινή εποχή.