ΠΑΤΡΑ: Ολα όσα συζήτησαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ και εστιατορίων με τον αντιδήμαρχο | dete

ΠΑΤΡΑ: Ολα όσα συζήτησαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ και εστιατορίων με τον αντιδήμαρχο

Πάνω από 30 μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης κ Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) συναντήθηκαν σήμερα με τον αντιδήμαρχο προσόδων και οικονομικών, κ. Ιωάννη Μελά, όπου του ζητήθηκε να αδειοδοτηθούν για τραπεζοκαθίσματα τα μαγαζιά τα οποία έχουν σχετικό τέτοιο δικαίωμα. Επίσης, ο Σύλλογος ζήτησε για τις άδειες 2016 να ξεκινήσουν οι διαδικασίες το Δεκέμβρη του 2015, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα παραβατικότητας τελευταία στιγμή, όπως μέχρι τώρα.

Έχουν ήδη αδειοδοτηθεί 228 μαγαζιά φέτος, ενώ πρόθεση του αντιδημάρχου είναι να υπάρξει πήχης ισότητας μεταξύ των καταστημάτων. “Δεν θα φτάσουμε στον πόντο,... ελάτε να συμφωνήσουμε και να βρούμε μία λύση” δήλωσε ο κ. Μελάς διασαφηνίζοντας όμως πως για όποιον δεν συνεργαστεί, θα ληφθούν μέτρα και θα σηκωθούν τραπεζοκαθίσματα.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι δυστυχώς υπάρχουν καταστηματάρχες που δεν πλήρωναν για χρόνια τέλη τραπεζοκαθισμάτων για πολλές προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Για το ζήτημα της Ηφαίστου θα συγκροτηθεί την Παρασκευή 26/6, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου ευελπιστεί να βρεθεί λύση, ενώ για τη Λιμενική Ζώνη, θα εξεταστεί ξεχωριστά κάθε περίπτωση εξαιτίας της πολυπλοκότητας και του ειδικού νομικού καθεστώτος που διέπει τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Δίνεται περιθώριο μέχρι την επόμενη εβδομάδα ώστε να καταθέσουν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες καταστημάτων τους φακέλους τους στο Δήμο για να γίνει κανονιστική και να μην ισχύουν οι βεβαιώσεις καταγραφής τετραγωνικών ­ εκτός φυσικά αν δεν συμμορφωθούν. Λίγο περισσότερος χρόνος θα δοθεί για τα καταστήματα στις στοές της Ρήγα Φεραίου και παρακείμενων δρόμων λόγω ιδιομορφίας του ζητήματος.

Τέλος, εκφράστηκε η πρόθεση τόσο του Συλλόγου όσο και του αντιδημάρχου για σχέση εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας.