ΠΑΤΡΑ: Οι μινιατούρες του Πατρινού Καρναβαλιού – ΦΩΤΟ | dete

ΠΑΤΡΑ: Οι μινιατούρες του Πατρινού Καρναβαλιού - ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι έρχεται, η Πάτρα ξεσηκώνεται και οι Πατρινοί, οι καρναβαλιστές που ζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την μεγάλη γιορτή, με τον έρωτα και τον πόθο για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματα και να μετατρέψουν αυτή την περίοδο του χρόνου σε πολύχρωμη, ζωηρή και φωτεινή, είναι έτοιμοι.

Στο πόστο τους ο ο καθένας. Οι πυρήνες των γκρουπ, οι καρναβαλιστές, οι τεχνίτες και τόσοι άλλοι. Είναι όλοι τους εραστές του Πατρινού Καρναβαλιού που ζουν και εμπνέονται μέσα από αυτό, με αποτέλεσμα να δημιουργούν, χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα, με ανιδιοτέλεια, με φαντασία, με τέχνη και μεράκι.

Ένα καλό παράδειγμα πάνω σε όλα αυτά είναι ο Θανάσης Μοσχόπουλος που κάθισε και δημιούργησε τον δικό του καρνάβαλο, σε μορφή μινιατούρας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη του για το καρναβάλι, αλλά και ότι το καρναβάλι για ορισμένους Πατρινούς είναι φιλοσοφία πια και τρόπος ζωής.

Πήρε έτσι την ιδέα και την έμπνευση από τον άρμα του περσινού Βασιλιά Καρνάβαλου, που σχεδίασε, κατασκεύασε και δημιούργησε ο μαιτρ του είδους, Πέτρος Βρυώνης, ένα άρμα που πραγματικά εντυπωσίασε και έκανε αίσθηση στο πανελλήνιο και έφτιαξε την δική του μινιατούρα μακέτα (πάνω στην αυθεντική μακέτα του Πέτρου Βρυώνη), η οποία είναι πανομοιότυπη, με το κεντρικό άρμα του Πατρινού Καρναβαλιού του 2019. 

Οι φιγούρες, η πλαστικότητα τους, η έκφραση τους, όλα. Ο Θανάσης Μοσχόπουλος είναι άλλωστε και αυτός ένας ιδιώτης τεχνίτης του καρναβαλιού της Πάτρας, της νέας γενιάς των τεχνιτών του Πατρινού Καρναβαλιού που έχουν να δώσει πολλά στην πόλη μας στο μέλλον, γιατί πέρα από το ταλέντο του, αγαπάει και πιστεύει αυτό που κάνει.

Και η μινιατούρα του Καρναβαλικού Βασιλιά είναι ένα ζωντανό παράδειγμα. Οι φωτογραφίες είναι του άλλου εραστή του Πατρινού Καρναβαλιού, Τάκη Αγγελόπουλου.