ΠΑΤΡΑ: Οι κάτοικοι σηκώνουν τείχος στο τρένο | dete

ΠΑΤΡΑ: Οι κάτοικοι σηκώνουν τείχος στο τρένο

Για παράβλεψη των αναγκών και της ποιότητας ζωής των πολιτών ως προς την διέλευση του σύγχρονου τρένου κατηγορεί την κυβέρνηση η συντονιστική επιτροπή αγώνα κατοίκων του Καστελόκαμπου και των γύρω περιοχών. Προετοιμάζουν συσκέψεις σε περιοχές που οι κάτοικοί τους δηλώνουν αντίθετοι και ενέργειες προβολής των θέσεών τους.
Οι ανακοινώσεις στον Τύπο και οι αφισοκολλήσεις είναι δύο από τους τρόπους που επέλεξαν οι κάτοικοι για να γνωστοποιήσουν στην τοπική κοινωνία τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν.
«Σε αρκετά σημεία της πόλης μας, όπου δηλαδή υπάρχουν κατοικημένες περιοχές, τα τείχη έχουν σχεδιαστεί να υψωθούν έως και 10,00 μ. Παραδείγματα που μπορούμε όλοι να δούμε είναι του Δρεπάνου και του Διακοπτού που έχουν κόψει ουσιαστικά στα δύο τις περιοχές» υποστηρίζει η συντονιστική επιτροπή σε ανακοίνωσή της και κάνει λόγο για μελλοντική καταστροφή του νότιου πάρκου στην περίπτωση της Πάτρας.
«Οι ισχυρισμοί ότι δηλαδή το τραίνο θα πρέπει να έλθει έως το 2020 στην Πάτρα δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες μας, αλλά με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα» προσθέτει η συντονιστική στην ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους πολίτες να αγωνιστούν «για την ακύρωση της δρομολογημένης επιφανειακής διέλευσης του τρένου από τον Ψαθόπυργο μέχρι το νέο μας λιμάνι, πάνω στην ίδια γραμμή που εξυπηρετούσε ανάγκες του 1800, τότε που η Πάτρα ήταν χωριό».