ΠΑΤΡΑ: Ξεσκονίζουν επιχειρήσεις στην Αχαΐα - Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα συνεχιστούν οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ

 

Εκτός από τα τουριστικά νησιά του Αιγαίου, ελεγκτές της ΑΑΔΕ εξαπολύουν ελέγχους και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής, το διάστημα 3- 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 63 έλεγχοι σε Αχαΐα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Αιτωλοακαρνανία και Κέρκυρα. Βρέθηκαν 30 επιχειρήσεις με 82 παραβάσεις και την παραβατικότητα να ανέρχεται σε 47,6%.

Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν ελέγχους και σε ταξί και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην περιοχή του Πειραιά. Ελέγχθηκαν 10 επιχειρήσεις, με την παραβατικότητα για μη έκδοση αποδείξεων να ανέρχεται σε 60%.

Επίσης, σε έλεγχο σε πάρκινγκ πλησίον του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η μη έκδοση 51 αποδείξεων και η επιχείρηση «σφραγίστηκε» για 48 ώρες.

Στον αντίποδα, νυκτερινό κέντρο στη Μύκονο, όπου εμφανίστηκε δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια, ήταν καθ’ όλα εντάξει με τις αποδείξεις, λόγω της παρουσίας των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να δηλωθεί στο τέλος του προγράμματος τζίρος περίπου 70.000 ευρώ.

Οι επιχειρηματίες στην Αχαΐα αλλά και γενικότερα στην Δυτική Ελλάδα είναι… επί ποδός και φροντίζουν να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενη φορολογική παράβαση! Και αυτό γιατί τα στελέχη της ΑΑΔΕ… δεν χαρίζονται σε κανέναν! Ας μην ξεχνάμε πως μ ετήσιο στόχο τη διενέργεια 23.300 ελέγχων στις επιχειρήσεις και στη διακίνηση ξεκίνησε  το 2017 για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που κατάστρωσε  τους σχεδιασμούς της για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της φορολογικής απάτης και του παραεμπορίου.

Μάλιστα και στις αρχές του καλοκαιριού, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ – πρώην Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων – Γιώργος Πιτσιλής με απόφαση του η οποία έχει αποσταλεί σε όλους τους φορείς του ελεγκτικού μηχανισμού έχει προσδιορίσει τον στόχο τόσο για τους ελέγχους όσο και για τις κατηγορίες των υποθέσεων που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Για όλο το έτος είχε προβλεφθεί η διενέργεια  3.500 πλήρως ελέγχων  που θα αφορούν κυρίως σε επιχειρήσεις. Παράλληλα άλλοι 19.800 έλεγχοι στη διακίνηση των προϊόντων με στόχο την καταπολέμηση της φοροκλοπής που συντελείται με τη μη απόδοση του ΦΠΑ καθώς και την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου.

Η δήλωση για τις επιχειρήσεις εστίασης και τις τουριστικές επιχειρήσεις

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ δήλωσε για τους ελέγχους: Το επιχειρησιακό μας σχέδιο για τους ελέγχους συμμόρφωσης στις τουριστικές περιοχές της χώρας είναι σε πλήρη εξέλιξη, και έχουμε επισημάνει ότι το τελευταίο που θέλουμε είναι να επιβάλουμε ποινές αναστολής λειτουργίας. Ωστόσο, οι υπηρεσίες μας θα εφαρμόσουν τον νόμο απέναντι σε κάθε φαινόμενο παραβατικότητας, δίνοντας πάντοτε έμφαση στις μεγάλες παραβάσεις.

«Καλούμε, λοιπόν, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, και είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να συζητήσουμε το πώς μπορούμε να διευκολύνουμε ως φορολογική διοίκηση, την υγιή επιχειρηματικότητα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που από τις δύο αυτές επισκέψεις διαπίστωσα ότι και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων κινούνται στην ίδια κατεύθυνση».