ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν πρόβες για την καλοκαιρινή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ με την Δροσάκη

Ξεκινούν οι πρόβες για την καλοκαιρινή θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που θα σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σταύρος Τσακίρης.

Στην παράσταση αρχαίου δράματος που θ’ αφορά στον οίκο των Λαβδακιδών (θα είναι συρραφή από 7 τραγωδίες) θα παίξει και η Πατρινή ηθοποιός Λένα Δροσάκη που έχει τιμηθεί με το σημαντικό θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Θα είναι η 1η συνεργασία της Λένας Δροσάκη με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας. Την φετινή χειμερινή περίοδο η ταλαντούχα ηθοποιός έπαιξε στο έργο «Η Αγριόπαπια» του Ίψεν στο θέατρο Πορεία.

Έτσι η νέα καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενδυναμώνεται κι άλλο καθώς το επιτελείο των ηθοποιών της περιλαμβάνει τη Λένα Δροσάκη, την Μαρία Κίτσου που μετά το Πάσχα θα την δούμε στην παράσταση «Ο Ηλιθιος» πλάι στον Πέτρο Φιλιππίδη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, τον Γεράσιμο Γεννατά, τον Τάκη Χρυσικάκο καθώς και το νεαρό ηθοποιό Κώστα Νικούλι που τον περασμένο χειμώνα ήταν στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Fuente Ovejuna, η πηγή των αμνών» σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη. Ο 24χρονος Νικούλι είχε παίξει και στην αξιόλογη κινηματογραφική ταινία «Xenia» του Πάνου Κούτρα που είχε προβληθεί και στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η παράσταση αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στις 18 Ιουλίου 2018 και προβλέπεται να πάει σε όλα τα μεγάλα Φεστιβάλ της χώρας.