ΠΑΤΡΑ: Νέος σχεδιασμός στο Λιμάνι – Στον Πλακιωτάκη ο Δ.Σ του ΟΛΠΑ Π.Τσώνης | dete

ΠΑΤΡΑ: Νέος σχεδιασμός στο Λιμάνι - Στον Πλακιωτάκη ο Δ.Σ του ΟΛΠΑ Π.Τσώνης


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη με την συμμετοχή των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας.
Οι νέες διοικήσεις των λιμένων ενημερώθηκαν για τα σχέδια της κυβέρνησης.
Εκ μέρους του λιμένα Πατρών, στη σύσκεψη συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, Παναγιώτης Τσώνης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να κάνει μια σφαιρική ενημέρωση για τα θέματα του οργανισμού και για τις μελλοντικές προκλήσεις του λιμανιού.
Ειδικότερα, ο κ. Τσώνης τόνισε ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει το εμπορικό τμήμα της λιμενικής υποδομής, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικό το λιμάνι της Πάτρας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης, να προωθηθεί με γοργούς ρυθμούς η σύνδεσή του με τη σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή.
Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για την πορεία των διαδικασιών σχετικά με τη χρήση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) ως ναυτιλιακού καυσίμου και για τις πρωτοβουλίες της Διοίκησης για την προσέλκυση κρουαζιέρας.
Μέχρι το τέλος του μήνα η Διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ θα υποβάλει τον αναθεωρημένο στρατηγικό σχεδιασμό (master plan) προς έγκριση από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού ενημέρωσε τον Υπουργό για τα έργα που εκτελούνται και για εκείνα που έχει υποβάλει αιτήματα χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (στέγαση υπηρεσιών, επισκευή κρηπιδωμάτων, ασφάλεια-κυβερνοασφάλεια κ.ά.). Επίσης, παρέδωσε στον κ. Πλακιωτάκη μια λίστα με προτεινόμενα έργα για τα οποία θα πρέπει να αναζητηθεί χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια και από το ΠΔΕ.
Η ενημέρωση του κ. Τσώνη προς τον κ. Πλακιωτάκη περιλάμβανε ακόμα θέματα όπως: η αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής, η αξιοποίηση της περιουσίας του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, η λειτουργία του λιμανιού μετά από την παραχώρηση της χερσαίας λιμενικής ζώνης στην πόλη και ο περιορισμός του λιμενικού έργου στα εναπομείναντα τμήματα, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που μετέχει ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ κ.ά.