ΠΑΤΡΑ: Νέες καταγγελίες για την ΔΕΗ! Απειλές για διακοπή ρεύματος… εν μέσω πανδημίας | dete

ΠΑΤΡΑ: Νέες καταγγελίες για την ΔΕΗ! Απειλές για διακοπή ρεύματος... εν μέσω πανδημίας

Καθημερινά αυξάνουν οι καταγγελίες για την απαράδεκτη τακτική της ΔΕΗ που απειλή με διακοπή ρεύματος μικροεπιχειρηματίες της Πάτρας επειδή βρέθηκαν σε δυσχερή θέση και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην καταβολή των δόσεων, καθώς λόγω της πανδημίας έβαλαν αναγκαστικά λουκέτο στα καταστήματά τους.

Οπως ανέφερε   ιδιοκτήτρια καταστήματος, αθηναϊκό δικηγορικό γραφείο την καλούσε τηλεφωνικά ,εν μέσω της καραντίνας και ενώ είχε κλειστό το κατάστημά της, απαιτούσαν να πληρώσει τις δόσεις του διακανονισμού που είχε κάνει με την ΔΕΗ.

Μάλιστα όπως την ενημέρωσαν πρόσφατα επειδή δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της (!) δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις της , όπως στο παρελθόν και θα πρέπει να γίνει νέα ρύθμιση με καταβολή μεγάλου μέρους της οφειλής!

Και αυτή , δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Προ ημερών σε δήλωσή της η αντιδημάρχος Υγείας - Πρόνοιας Πάτρας, Βίβιαν Σαμούρη κατήγγειλε άλλη περίπτωση.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει:

Στα σκοτάδια η επανεκκίνηση
Σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και πρωτοφανή συγκυρία, κατά την οποία επιχειρείται μετ' εμποδίων η επανεκκίνηση της αγοράς, οι κυβερνώντες, εξαγγέλλοντας ημίμετρα, αφήνουν ουσιαστικά στην τύχη του ένα μεγάλο κομμάτι των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων -που αγωνίζονται για να κρατηθούν όρθιες, λόγω της συγκέντρωσης του πλούτου σε λίγα χέρια επιχειρηματικών ομίλων, πολυεθνικών.
Για παράδειγμα, παρακάμπτουν επιδεικτικά τη σημαντικότερη παράμετρο, για να ανοίξει εκ νέου, μετά από δυο και πλέον μήνες, μια επιχείρηση… Κι αυτή δεν είναι άλλη, από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Αντί λοιπόν να διασφαλίσουν οι κυβερνώντες μια αυτονόητη ανοχή εκ μέρους της ΔΕΗ προς τις επιχειρήσεις με εκκρεμότητες λόγω της πανδημίας, της επέτρεψαν να συνεχίσει την ανάλγητη και αντικοινωνική πολιτική της!
Χθες, συμπολίτης μας, που συγκαταλέγεται στους μικρούς επιχειρηματίες της περιοχής, δεν μπόρεσε να ανοίξει πάλι το κατάστημά τους, καθώς η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα -όπως κατήγγειλε στην Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας-, διότι δεν είχε πληρώσει τις δόσεις του διακονονισμού, μεσούσης της καραντίνας! (Σ.σ.: Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω όνομα και επωνυμία καταστήματος).
Δεδομένων τούτων, το ερώτημα που τίθεται αβίαστα στον αρμόδιο Υπουργό, είναι το εξής: Μπορεί να γίνει επανεκκίνηση της αγοράς στα σκοτάδια, κ. Χατζηδάκη;