ΠΑΤΡΑ: Μπαλάκι” οι ιδιοκτήτες των Εργατικών Κατοικιών… αμιάντου! | dete

ΠΑΤΡΑ: Μπαλάκι" οι ιδιοκτήτες των Εργατικών Κατοικιών... αμιάντου!

Μπαλάκι μεταξύ πολιτικών δυνάμεων, εν μέσω νόμων και γραφειοκρατίας, νιώθουν οι 120 οικογένειες της περιοχής Αγίου Νεκταρίου που διεκδικούν από τον ΟΑΕΔ την απομάκρυνση των καρκινογόνων σκεπών αμιάντου από τα σπίτια τους, (115 εργατικές κατοικίες του πρώην ΟΕΚ). Ως γνωστόν, την περασμένη Τρίτη εκπρόσωποί μετέβησαν μαζί με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη στο γραφείο του Διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος αφού ο ΟΑΕΔ είναι μόνο εκκαθαριστής του ΟΕΚ. Απάντηση που ο κ. Πελετίδης δήλωσε πως ανέμενε, ωστόσο πήγε στο ραντεβού «για να ανοίξει ο δρόμος του αγώνα, με διεκδίκηση σε πολιτικό επίπεδο». Αλλά χθες ήρθε να ταράξει τα νερά η παρέμβαση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου ο οποίος σε επιστολή του προς τον κ. Πρωτοψάλτη υποστηρίζει πως «βάσει του ν. 4144/2013, ο ΟΑΕΔ κατέστη καθολικός διάδοχος και όχι μόνο υπεισήλθε σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καταργηθέντος ΟΕΚ, αλλά έχει πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να λύσει το πρόβλημα.

 

Νέο Δημοτικό Συμβούλιο
Το θέμα παραμένει στο προσκήνιο καθώς την προσεχή Τετάρτη πραγματοποιείται νέα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα, μετά από συλλογή 22 υπογραφών από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου Νίκου Τζανάκου. Ενώ το πρωί της Κυριακής, οι κάτοικοι της συνοικίας πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις, έχοντας στο πρόγραμμα ακόμα και γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων.

 

Ραντεβού με Περιφερειάρχη
Ενώ οι εμπλεκόμενες πλευρές αντιμάχονται για το τι ισχύει και ποιος είναι αρμόδιος και αναρμόδιος, για κάτι που άπτεται άμεσα της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, συνάντηση των κατοίκων της περιοχής με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, προκειμένου να ζητηθεί η δική του παρέμβαση και συμβολή στο θέμα.

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ