ΠΑΤΡΑ: Μπαίνει εργολάβος στο Αρσάκειο - Θα μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου

Ένα εμβληματικό κτίριο της Πάτρας, το πρώην Αρσάκειο που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο, Μαιζώνος, Παρθενάκου, Κορίνθου και Γκότση, βγαίνει από τα αζήτητα μετά από σχεδόν 15 χρόνια που το είχε ο Δήμος στην ιδιοκτησία του. Το κτίριο θα ξαναζωντανεύσει καθώς εκεί θα μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη, γεγονός που θα επιφέρει και οικονομικό όφελος στα δημοτικά ταμεία, από την εξοικονόμηση κονδυλίων.

Όλα αυτά πλέον, αποκτούν «σάρκα και οστά», καθώς αναδείχθηκε ο εργολάβος του έργου, που θα προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του κτιρίου.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», σύμφωνα με την οποία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων ενέκρινε και μάλιστα ομόφωνα, το από 12-12-2017 1ο Πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού της ανοιχτής δημοπρασίας του έργου: «Αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού κτιρίου πρώην Αρσακείου Πατρών», η οποία διενεργήθηκε την 31η -10-2017 και την ανάθεση της σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση και Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κτιρίου πρώην Αρσακείου Πατρών» προϋπολογισμού 4.000.000,00€ (με ΦΠΑ). Ο ανάδοχος του έργου προσέφερε, όπως διαβάζουμε στην απόφαση, μέση έκπτωση 53,99% και συνολικό ποσό προσφοράς 1.484.164,33€ (χωρίς ΦΠΑ) και 1.840.363,77€ με ΦΠΑ. Να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος του έργου, αναδείχθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό και πως το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ήδη οι μελέτες του έργου είναι έτοιμες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και ο εργολάβος αναμένεται να πιάσει δουλειά εντός των προσεχών λίγων μηνών.